Vogeltour

HOLTEN - Vogels hebben dit jaar een centrale plek bij het Natuurmuseum Holterberg. Op 29 april is er een speciale rondleiding waar u aan kunt deelnemen.

Het leven van vogels beter leren kennen en begrijpen is mogelijk bij Natuurmuseum Holterberg. Vogels staan bekend om de vaak prachtige zang, maar daarnaast is er nog een hele wereld waar menigeen niet stil bij staat. Onder de vogels zijn vele roofdieren, maar ook prooien. Tijdens de rondleiding op 29 april, die om 11.00 uur start, hoort u meer over dit verborgen leven. Vooraf aanmelden is gewenst.

Logan Lucky

HOLTEN - De film Logan Lucky is op donderdag 3 mei om 20.00 uur te zien in Kulturhus Holten.

De hele film draait om de overval op een racecircuit door de gebroeders Logan tijdens de NASCAR races. Het is het racecircuit Charlotte Motor Speedway waar één van de broers, Jimmy, werd ontslagen. Kaarten à € 7,25 kunt u aanschaffen via www.kulturhusholten.nl of bij de kassa.

Expositie Bertus Sondaar Harderwijk

HOLTEN - Vanaf 1 mei is het werk van Bertus Sondaar te bewonderen in Kulturhus Holten.

Bertus Sondaar heeft zijn hele leven al getekend. Hij heeft in de loop der tijd zijn geheel eigen stijl ontwikkeld. Hij speelt met vorm, lichtinval en schaduw. In het souterrain van het Kulturhus Holten aan de Smidsbelt 6 is het werk te zien van maandag tot en zaterdag vanaf 11.00 uur.

Nature Experience

HOLTEN - Tijdens Nature Experience gaan kinderen samen met een ranger van Natuurmuseum Holterberg op pad naar het Bos van Daantje Das.

De Nature Experience is een spannende tocht vol ontdekkingen en experimenten. Kinderen kunnen zelf ontdekken hoe zwaar bijvoorbeeld een pissebed weegt. Verder kan door het uitpluizen van een braakbal van een uil gekeken worden naar wat een uil zoal eet. Deelnemen aan de Nature Experience kan op 30 april om 11.00 uur bij Natuurmuseum Holterberg, Holterbergweg 12. De kosten hiervoor bedragen € 4,-. Deelname aan de tocht is alleen mogelijk als er vooraf is gereserveerd via 0548-361979 of via info@museumholterberg.