Dieren prepareren

HOLTEN - Voordat in het Natuurmuseum Holterberg dieren bekeken kunnen worden, worden ze geprepareerd. Een demonstratie is te zien op 29 april vanaf 13.00 uur.

Het prepareren van dieren is meer dan alleen een techniek. Er is veel kennis van de dieren nodig. Hoe beweegt het dier zich en wat is een natuurlijke houding? Preparateur Jentai van Grevenhof zal laten zien hoe een dier geprepareerd wordt. Het bijwonen van de demonstratie kan gecombineerd worden met een bezoek aan het museum. De entree is vanaf € 4,50.

Dodenherdenking Canadese Begraafplaats

HOLTEN - Op 4 mei is er de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid op de Canadese Begraafplaats.

Tijdens de herdenkingsplechtigheid zal er een belangrijke rol weggelegd zijn voor schoolkinderen. Door kinderen van jongs af aan erbij te betrekken, geeft ze al snel het besef waarom oorlog voorkomen moet worden. De plechtigheid begint om 11.00 uur. Voorzitter Marc Fraser zal dan alle aanwezigen verwelkomen. Verder zal burgemeester Hofland een toespraak houden en zal er de bloemlegging zijn door basisschoolleerlingen. De Pipeband van het Highland Regiment en de Holtense Muziek Vereniging zullen verder een muzikale bijdrage leveren aan de herdenkingsplechtigheid. De herdenking van de slachtoffers van oorlog uit Holten zal 's avonds plaatsvinden. De aanvang daarvan is om 19.00 uur in de Dorpskerk.