Afbeelding
Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg

Ronde van Overijssel op 12 mei overal te zien

OVERIJSSEL - Op zaterdag 12 mei staan weer zo'n 200 wielrenners aan de start van de Ronde van Overijssel. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Overijssels Mooiste is deze 66e editie live via TV, radio en social media te volgen. Uiteraard kunnen de wielerfans de koers en tal van andere activiteiten ook in levende lijve beleven.

Om de wielerwedstrijd nog aantrekkelijker te maken is de Ronde van Overijssel in 2018 aangesloten bij een nieuwe wielercompetitie: de UCI Holland Cup. In zes wedstrijden in Nederland rijden de renners in verschillende klassementen om de prijzen. Voorzitter van de Ronde van Overijssel, Michiel Vincent, is tevreden: "Door ons te verbinden aan de UCI Holland Cup is het weer mogelijk om onze wedstrijd live op TV te laten zien. Dat er een TV-verslag komt dat bijvoorbeeld ook op Eurosport wordt uitgezonden is heel mooi voor de Ronde van Overijssel en het wielrennen in onze provincie."
De renners kunnen altijd rekenen op het gastvrije Overijsselse publiek dat jaarlijks massaal naar de koers komt kijken. Ook deze keer trekt de wedstrijd door de mooie delen van de provincie met op bepalende plekken een spannende tussensprint. De finish in Rijssen is verplaatst naar het echte centrum van de stad. De Reggestad komt dat weekend sowieso aan haar trekken, diezelfde dag is het Fietslentefestival. Een dag eerder wordt op vrijdag 11 mei de Ronde van Rijssen verreden over hetzelfde plaatselijke parcours.

Dorp van de Ronde
Wierden is dit jaar het Dorp van de Ronde tijdens de 66e Ronde van Overijssel. Een eer die eerder te beurt viel aan Tubbergen, Vriezenveen, Markelo, Bornerbroek en vorig jaar Lemele. Dit jaar is het dus de beurt aan Wierden. Daarmee neemt het dorp een prominente plek in tijdens het programma van de internationale wielerkoers, die op zaterdag 12 mei 2018 wordt verreden. Daarnaast is er in aanloop naar de wedstrijd een wielercafé in zaal De Marke in Wierden. De streep voor de traditionele 'Dorp van de Ronde tussensprint' is op 12 mei getrokken in Enter [gemeente Wierden], omdat de Ronde van Overijssel het dorp Wierden niet doorkruist.

Wielercafé
Niet alleen tijdens de wedstrijddag van de Ronde van Overijssel staat Wierden in de schijnwerpers. Ook in aanloop ernaartoe staat het dorp centraal. Als traditionele warming-up is er ook dit jaar weer het wielercafé. Deze keer schuiven op 24 april bijzondere en bekende wielergasten aan in zaal De Marke in Wierden, aanvang 20.00 uur [inloop vanaf 19.30 uur]. Binnenkort maakt de organisatie van de Ronde van Overijssel het programma van het wielercafé openbaar. Dat het een bijzondere uitgave zal worden staat nu echter al wel vast. De ervaring uit voorgaande jaren leert bovendien dat het een avond gaat worden die wielrennen ademt, en iedereen is welkom.

Nieuwe finale
De Ronde van Overijssel kent op zaterdag 12 mei 2018 een nieuwe finale. In goed overleg is besloten om het peloton in het hart van Rijssen te laten finishen. Na ruim 200 zware kilometers ziet het publiek de winnaar van 'Overijssels Mooiste' op het Hogepad over de meet komen. Ook de Ronde van Rijssen gaat op de avond ervoor, in een kleinere ronde, door het centrum van de Reggestad.

Rondemiss
Lotte Altena uit Wierden is de rondemiss tijdens de 66e Ronde van Overijssel. Zowel voor, tijdens, als na de wedstrijd op zaterdag 12 mei 2018 is ze te bewonderen. De Wierdense schone ziet er tiptop uit, want Jolie Women uit Rijssen draagt zorg voor haar kleding en Salon Kimm Hair en Beauty eveneens uit Rijssen maakte haar op en verzorgde haar kapsel. De schoenen van Lotte worden gesponsord door Schuurman Schoenen uit Rijssen. De 21-jarige Lotte Altena is geboren en getogen in Wierden. Ze woont nog thuis, samen met haar ouders en oudere zus. Overigens is de vriend van Lotte geen onbekende bij de sportliefhebbers in deze regio, dat is namelijk FC Twente voetballer Hidde ter Avest.

Meer informatie
Wie meer informatie wil over de Ronde van Overijssel kan kijken op de website: www.rondevanoverijssel.nl, Twitter @RvOverijssel en Facebook /RondevanOverijssel. Hier op korte termijn ook meer informatie over het wielercafé.