Afbeelding
Foto:

Nieuwe A-Klasse komende maand leverbaar

RIJSSEN - De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse is vanaf 11 mei te bewonderen in de showroom van Baan Twente. U bent dan van harte welkom aan de Provincialeweg Zuna 2 voor een uitgebreide kennismaking én natuurlijk een proefrit.

Deze revolutionaire nieuwe compacte Mercedes Benz is liverbaar als A180 D, A200 en A250 varianten. Deze eerste twee zijn nu tijdelijk te bestellen als rijk uitgeruste Launch Editions met extra voordeel. De nieuwe A-Klasse is leverbaar vanaf 30.596 euro.

Jeugdig
De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse is net zo jeugdig en dynamisch als zijn voorganger, maar tegelijkertijd volwassener en comfortabeler dan ooit. Het uiterlijk is sportief en dynamisch met elementen zoals de lage motorkap en LED-koplampen. Het interieur onderging een totale restyling, waarbij beleving en innovatie centraal staan. De A-Klasse heeft een ruimtelijk gevoel in het compacte segment, met een nette 370 liter bagageruimte.

Genieten
Natuurlijk ontbreken de nodige comfort-opties niet op de lijst. Zo is voor het eerst in deze modelserie ook stoelventilatie en stoelverwarming leverbaar, met massagefuncties. Elke zitting en rugleuning is dan voorzien van een ventilator. De bestuurder en passagiers genieten van stil, vibratievrij rijgedrag. Zo spendeerde Mercedes-Benz ook veel tijd en moeite aan goede geluidsisolatie.

Rijplezier
De nieuwe A-Klasse beschikt over de nodige rijassistentie; zoals verwacht in een moderne auto. Zo kan hij voor het eerst semi-autonoom rijden in bepaalde situaties. Het systeem probeert actief botsingen te vermijden en kan ook assisteren bij noodstops. De nieuwe A-Klasse beschikt over een uitgebreide versie van de actieve remassistent, die tot de standaarduitrusting behoort. Afhankelijk van de situatie helpt dit systeem bij het verminderen van de gevolgen van een kop-staartbotsing met langzamer rijdende, afremmende of stilstaande auto's. Zelfs bij aanrijdingen met overstekende voetgangers of fietsers helpt het systeem de gevolgen te verminderen.