Dauwloop

RIJSSEN - Wandelen in de vroege ochtend op Hemelvaarstdag door natuurgebied Overtoom-Middelveen is mogelijk bij Het Overveen.

Om 7.00 uur donderdag 10 mei kan er gestart worden bij Het Overveen, Veendijk 4 te Rijssen. De tocht heeft een lengte van ongeveer vijf kilometer en tijdens de wandeling kan er een kijkje genomen worden in de nieuwe natuur en in de vogelkijkhut. Verwacht wordt dat de tocht tot ongeveer 9.00 uur zal duren en dan staat er voor de wandelaars een ontbijt klaar in 'de Melkstal'. Reserveren voor de Dauwloop kan via info@hetoverveen.nl of 0548-542364. Deelname kost € 8,- en voor kinderen tot en met 12 jaar is dat slechts € 5,-.

Dauwwandelen Holterberg

HOLTEN - Bij Natuurmuseum Holterberg kan er om 7.00 gestart worden met dauwwandelen.

Ook Natuurmuseum Holterberg houdt de traditie in ere door te gaan dauwwandelen. Het ontwaken van de natuur is mooi om mee te maken. Samen met een natuurgids van Natuurmuseum Holterberg gaat u naar de mooiste plekken van het Nationaal Park. Na de wandeling wordt er ontbeten bij restaurant Woody's en dan zal er nog een korte rondleiding in het museum zijn. Voor het dauwwandelen, het ontbijt en de rondleiding samen betaalt u € 17,50 en voor kinderen is dat een bedrag van € 11,50. De wandeling zal beginnen bij Natuurmuseum Hjolterberg, Holterbergweg 12. Aanmelden vooraf kan via telefoonnummer 0548-361979 of door een e-mail te sturen naar info@museumholterberg.nl.