Huisvrouwen bestaan niet

HOLTEN - Het Kulturhus Holten vertoont op 11 mei de komische film 'Huisvrouwen bestaan niet'.

Een moeder en haar twee dochters hebben levens die ver uit elkaar liggen. De één is een ambitieuze carrièrevrouw, de ander is werkloos en de derde heeft het financieel zwaar. Wanneer er voor een reclamecampagne op zoek gegaan wordt naar de huisvrouw van nu brengt dat veel teweeg in het leven van de vrouwen. De filmvoorstelling is om 20.00 uur te zien in Kulturhus Holten, Smidsbelt 6. De entree bedraagt € 12,50. Dit is inclusief koffie/thee bij de ontvangst, een drankje en hapje tijdens de pauze en een optreden van Vocal Group 'Notes'.

Bevrijdingsloop

HOLTEN - Op zaterdag 5 mei is het alweer de 34e keer dat de Bevrijdingsloop gehouden zal worden.

De start is bij sportpark Meermanskamp aan de Valkenweg 4. Voor de schooljeugd is er een route uitgezet in en rond het Meermanskamp en zij zullen aan het begin van middag starten. De afstanden 5 km en 10 km worden later in de middag gelopen. De routes van deze twee afstanden zullen ook dit jaar weer langs de Canadese begraafplaats in Holten lopen. Bij de toegang van de begraafplaats zullen lopers op een bijzondere wijze worden aangemoedigd. Wanneer u zelf niet meeloopt, kunt u natuurlijk wel de lopers komen aanmoedigen. Meer informatie over de Bevrijdingsloop vindt u op www.avholten.nl.

Ronde van Rijssen

RIJSSEN - Aan de vooravond van de Ronde van Overijssel, Overijssels Mooiste, wordt de wielerwedstrijd Ronde van Rijssen verreden.

De Stichting Wielersport Rijssen is de organisator van de Ronde van Rijssen, een wedstrijd voor wieleramateurs. De Ronde van Rijssen zal verreden gaan worden op 11 mei tussen 19.15 uur en 21.15 uur. De start/finish zal aan het Hogepad in het centrum van Rijssen zijn en er wordt alleen in het centrum van Rijssen gereden, onder andere door de Elsenerstraat, Verlengde Oranjestraat, Haarstraat en Walstraat. Voor de liefhebbers van wielrennen kan er een dag later, op 12 mei, gekeken worden naar de Ronde van Overijssel. Ook deze ronde zal starten en finishen aan het Hogepad in Rijssen.