Killer Queen

RIJSSEN - Killer Queen is een tributeband die op 11 mei om 20.00 uur in Lucky in Rijssen op het podium staat.

In 2017 stond Killer Queen al op het podium in Rijssen en wegens het grote succes van toen, staan ze er nu weer voor een daverende show. Killer Queen speelt de nummers van, hoe kan het ook anders, de legendarische popgroep Queen. Wie nogmaals live wil genieten van de muziek van Freddie Mercury, komt op 11 mei naar Lucky, Morsweg 8e in Rijssen. Kaarten in de voorverkoop kosten € 20,- deze zijn te bestellen via live.lucky.nl. Als er nog kaarten beschikbaar zijn voor aanvang van het concert dan zijn deze te koop bij de kassa voor € 25,-.

De reus van Salland

NIJVERDAL - De reus van Salland is een wandeltocht van Staatsbosbeheer over de Sallandse Heuvelrug.

Het thema van deze wandeling op 9 mei is geologie. Het ontstaan van natuurgebied de Sallandse Heuvelrug wordt tijdens de wandeling uitvoerig besproken. Wat het natuurgebied zo uniek maakt, is het glooiende landschap met bergen en smeltdalen. Tijdens de wandeling wordt niet alleen naar de oppervlakte gekeken, maar ook daaronder. Met een grondboor wordt er gekeken naar de opbouw van de bodem. De soorten en de volgorde van de lagen, zeggen veel over het ontstaan van het gebied. De wandeling vertrekt om 14.00 uur vanaf BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281 in Nijverdal. De entreeprijs voor kinderen tot en met 12 jaar is € 2,50 en voor iedereen ouder dan 12 jaar is dat € 4,-.

Antieke tractoren en stationaire motoren

RIJSSEN - Op Hemelvaartsdag zal niet alleen de trein rijden over het smalspoor in Rijssen, maar is er ook een show van antieke tractoren en stationaire motoren.

Het smalspoor aan de voet van de Rijsserberg is er eentje met een historie. Zo'n 100 jaar geleden werd over het smalspoor grondstof voor de steenfabrieken vervoerd. Nu wordt u als reiziger over het spoor vervoert tussen de remise, Markeloseweg 78B in Rijssen, en het station 'De Koerbelt'. Op Hemelvaartsdag staan er bij de halte Witte Veldje antieke tractoren en stationaire motoren gestald. U kunt bij deze halte uitstappen en ze bewonderen. De treinen rijden op 10 mei tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Meer informatie vindt u op www.leemspoor.nl.