Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Koninklijke onderscheidingen in Rijssen

RIJSSEN - Negen lintjes reikte burgemeester Arco Hofland uit.
Op de achterste rij, eerste van links Jan van de Maat (65), Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Jan is actief binnen de Gereformeerde Gemeente Rijssen-Noord, de Rijssense Musea, Houtsnijdersvereniging De Burijn en de Dorcas Winkel Rijssen.
Achterste rij derde van links Arend Kolhoop (80), Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Kolhoop zette zich zeer in voor de Rijssense Oost-Europa Commissie (ROEC), het Protestants Christelijk Basisonderwijs in Rijssen en de hervormde gemeente van Rijssen.
Achterste rij vijfde van rechts Pim Gruijters (66) uit Holten, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Gruijters was docent lichamelijke opvoeding bij De Waerdenborch in Holten en deed een veelheid aan taken binnen de school en de Holtense sportwereld.
Voorste rij tweede van rechts Anne Jansen (71) uit Holten, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Anne Jansen was actief bij Voetbalvereniging Holten, Carnavalsvereniging De Fienpreuvers, het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten en de Oudheidkamer Hooltn.
Jan Harbers (66) voorste rij derde van rechts, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Harbers was actief bij de vrijwillige brandweer in Rijssen en Rijssen-Holten, voorzitter van de Stichting Internationaal Brandweermuseum Rijssen en \ouderling in de Hervormde Gemeente van Rijssen.
Voorste rij tweede van rechts Ryan Eertink (42), Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ryan Eertink is geboren met het syndroom van Down en actief bij de Stadsboerderij in Rijssen, DAC Het Punt, assistent-trainer bij Excelsior '31 in Rijssen en omroeper en kerkorganist.
Diet Roelofs-Klein Horsman (84), achterste rij derde van rechts, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Diet was bibliotheekmedewerker in Rijssen en was actief in het CDA, diaken in de Gereformeerde Ontmoetingskerk en bestuurslid-secretaris van de PCOB Rijssen.
Toos Siegerink-Paalman (65), voorste rij vijfde van rechts, Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Toos is vrijwilliger bij de Zonnebloemafdeling Rijssen, collectant bij het Rode Kruis, actief bij dagvoorziening De Boei in Rijssen en de Stichting Bloedvoorziening Sanquin.
Gerrit Velten (66), achterste rij zesde van rechts, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Verdere informatie over Veltens ridderschap elders in deze krant.