Afsluiting Feestweek Daarle

DAARLE - Zaterdag 5 mei is de laatste dag van de Feestweek in Daarle en deze zal afgesloten worden met de optocht.

De optocht, die uit maar liefst 26 versierde wagens bestaat, zal starten om 10.00 uur vanaf de Watertorenweg en door de straten van Daarle trekken. Na afloop van de optocht zal de prijsuitreiking plaatsvinden in de feesttent op de evenementenweide. De optocht gaat om 19.00 uur nog een keer op herhaling. In de tent zal er op zaterdagavond nog een keer gefeest worden met de band Creebles en dan zit de feestweek van 2018 er helaas al weer op.

Uiterart

NIJVERDAL - Galerie Uiterart is op zondag 6 mei tussen 11.00 uur en 17.00 uur weer geopend.

De collectie van Galerie Uiterart bestaat uit zowel schilderijen als beelden uit verschillende stromingen. Elke eerste zondag van de maand kunt u komen kijken naar de collectie. Deze collectie is onlangs aangevuld met nieuwe schilderijen van Ricky Damen en Koos Modderman. Ook zijn er nieuwe items toegevoegd aan de bronzen beelden en glaswerkcollectie. Kom ook op zondag 6 mei kijken bij Uiterart aan de Morgenster 14 in Nijverdal.

Van Hoog naar Laag

NIJVERDAL - Op zondag 6 mei kunt u met een gids van Staatsbosbeheer een fietstocht maken over de Sallandse Heuvelrug.

De Sallandse Heuvelrug heeft een glooiend landschap. Dat betekent dan ook dat de tocht soms bergopwaarts gaat en dat er dus stevig getrapt moet worden, maar de tocht gaat natuurlijk ook bergafwaarts. Onderweg zal de gids u meer vertellen over hoe het natuurgebied ontstaan is en welke sporen het verleden heeft nagelaten in het gebied. De fietstocht zal om 14.00 uur beginnen bij BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. De verwachting is dat de 15 km lange fietstocht inclusief de pauzes onderweg ongeveer 2,5 uur duurt. Rond 16.30 uur zal dan ook iedereen weer bij het BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug terug zijn. Deelname kost € 5,- en voor kinderen tot en met 12 jaar is dat een bedrag van € 4,-. Aanmelden voor de fietstocht Van Hoog naar Laag kan via de website van Staatsbosbeheer: www. staatsbosbeheer.nl/activiteiten.