Afbeelding
Foto:

Crossbaan Kruidenwijk weer veilig en goed bruikbaar

NIJVERDAL - De crossbaan in de Kruidenwijk is weer goed bruikbaar. Vorige week woensdag werd een grote lading zand gestort bij de baan om zo de onveilige kuilen te dichten. Dit tot groot genoegen van de gebruikers en de wijkvereniging.

Na een aantal verwoede pogingen van de crossjeugd en buurman van de crossbaan Dinand ten Hove, inmiddels ondersteund door voorzitter van de wijkvereniging Marcel Otter, kwam er afgelopen week ineens de lang gewenste bult zand. Een vrachtwagen van de gemeente werd met luid gejuich door de aanwezige jeugd ontvangen. Het bezorgde de enthousiaste buurbewoners Dinand en Greet een brok in de keel.

Veiligheid voorop
Wethouder Thomas Walder zat op de bijrijdersplaats en stapte met een grote grijns uit. Hij had zich binnen het college van burgemeester en wethouders hard voor gemaakt om tot deze oplossing te komen. De crossbaan werd vier jaar geleden aangelegd door de buurt, waarbij het zand van de baan gebruikt werd om bulten te maken. Echter leverde dit wel diepe kuilen op, met risico's voor de veiligheid. Met het storten van het zand is dit nu opgelost. "Het is nu aan de jeugd om zich te houden aan de 2 belangrijkste regels die ze vanmiddag meekregen: geen gaten meer dieper dan het maaiveld en de bulten niet hoger dan een meter.", aldus voorzitter Marcel Otter van de wijkvereniging.

Foto: LE