Afbeelding

Verjongd Sportclub Rijssen ten onder tegen DKB'44 met 0-3

RIJSSEN - Na de nederlaag van afgelopen dinsdag tegen Rijssen Vooruit moesten de mannen van trainer Gerald Willems zaterdag alweer aantreden tegen het hoger geplaatste DKB'44 uit De Krim.

Het zou een zware wedstrijd worden. Maxim van Straaten en Ronny Nijland hadden dinsdag rood gezien, zodat Willems zijn team moest aanpassen. Een compleet andere opstelling, want tijdens de warming-up viel goaltjesdief Marcel Dangremond ook nog uit, zodat er behoorlijk was ingeleverd op het voetballend vermogen. In de voorhoede Julian Bouwman, Jasper Kreijkes en Matthijs Tempert. In het doel de derde jongeling, Tom Markvoort. Het jongste team sinds jaren.
Om precies half drie fluit scheidsrechter C. M. R. Jansen voor de aftrap. De wedstrijdbal is geschonken door Vishandel Jacob de Graaf. Sportclub begint goed en heeft in de eerste 5 minuten enkele goede aanvallen die allemaal onschadelijk worden gemaakt door de stugge verdediging van DKB. DKB gaat goed in de aanval via Renker en die Tom gemakkelijk kan omspelen, nadat voorstopper Ugur-can Gokay de bal in de 7e minuut te zacht terugkopt: 0-1. Vanaf dat moment zit Sportclub niet meer in de wedstrijd. Tom en William Witten zorgen ervoor dat de achterstand 0-1 blijft. Om een signaal af te geven wisselt trainer Willems de ongelukkige Ugur voor Khalid Hassan, die voor meer body moet zorgen in de achterhoede. Toch krijgt Sportclub nog enkele kansen, maar weet het net niet te raken, net als de tegenstander en zo wordt de ruststand 0-1.
Na rust wisselt Willems de licht geblesseerd geraakte Jasper voor Glen den Drijver. Maar DKB haalt de touwtjes naar zich toe en maakt de situatie met enkele goede aanvallen zelfs gevaarlijk. Daarbij krijgt Khalid in de 16 meter de bal tegen de arm geschoten. En dus kan DKB de wedstrijd beslissen. Maar het vizier staat niet op scherp. De strafschop gaat hoog over. In de 79-ste minuut weer een scrimmage in de 16 meter van Sportclub. Ditmaal krijgt een DKB-speler de bal op de hand. De scheidsrechter fluit terecht voor hands en legt de bal op de stip. Deze onrechte strafschop schiet Groen vlekkeloos in: 0-2. Dan is de strijd gestreden. Sportclub probeert de nederlaag zo beperkt mogelijk te houden. Dat lukt tot de 88-ste minuut, want dan volgt nog een treffer. Eindstand 0-3. Twee goedwillende teams, een slechte afloop voor Sportclub, maar de aanstormende jeugd liet duidelijk zien dat ze er klaar voor zijn.