Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Gemeentebode Gerrie Bekkenens nu echt met pensioen

RIJSSEN - Gemeentebode Gerrie Bekkenens is met pensioen.

Een zeer grote grote menigte maakte vorige week van de gelegenheid gebruik om Gerrie en haar man Freek de hand te schudden in de hal van het gemeentehuis in Rijssen.Collega's van binnen- en buitendienst, kinderen en kleinkinderen; ze waren er allemaal.

Gemak
Ook de buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand waren ruim vertegenwoordigd. Zij hebben met de gemeentebodes wel een zeer bijzondere werkrelatie bij het voltrekken van huwelijken. "Bij huwelijksplechtigheden mag er natuurlijk niets verkeerd te gaan, want dat zijn eenmalige gebeurtenissen. Maar Gerrie had de zaak altijd in de hand. Ook wist ze het bruidspaar altijd op hun gemak te stellen waardoor ze bij dit soort gelegenheden altijd een ontspannen sfeer creëerde en dat is een groot voordeel," aldus een van hen.

Waardering
De grote waardering voor Gerrie, haar warme persoonlijkheid en opgeruimde karakter bleek niet alleen uit de gigantische toeloop op haar afscheidsreceptie, maar uit de blijken van waardering van haar collega's van het gemeentehuis en de woorden van directeur Rick Tukker. Hoogtepunt vormde echter een film waarin haar collegebodes Dick Voortman, Danny van Munster en Erik Brinks figureerden als Gerrie. De opname was bij haar thuis gemaakt en met medewerking van echtgenoot Freek die zichzelf speelde.

Herindeling
Gerrie Bekkenens uit Holten stamt nog uit de tijd van voor de herindeling met Rijssen. Zo heeft zij onder andere nog gewerkt onder burgemeester Ridder Willem van Rappard. Uit de film bleek dat zij toch wel tegen de herindeling met de gemeente Rijssen heeft opgezien. "Dat is naderhand honderd procent meegevallen," zo zei Gerrie in haar korte dankwoord.

Gerrie Bekkenens was verknocht aan haar werk. Het pensioen kwam eigenlijk nog wat te vroeg. Toch heeft ze nu een punt gezet. De extra vrije tijd gaat ze besteden aan haar man Freek, de kleinkinderen en aan het skiën en wandelen met haar zus.