Afbeelding
Foto:

Unieke samenwerking twee koren

ENTER - Het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van hun nieuwe dirigent Jaap Kramer en de Mastreechter Staar onder leiding van Frederik Verhooghe geven op zaterdag 19 mei een concert in de RK-kerk in Enter. Verder werken mee de pianisten Jan Lenselink en Michiel Ballhaus en bariton Ard Kamphuis en Bér Schellings.

Het beloofd een uniek optreden te worden. Voor het eerst geven deze 2 gerenommeerde koren een gezamenlijk concert in deze regio. 3 jaar geleden heeft men voor het eerst samen een concert gegeven voor een dolenthousiast publiek. Dat was in Maastricht toen het Rijssens Mannenkoor op de terugweg was vanuit Brussel na een bezoek aan het Europees Parlement. Beide koren hebben een grote naam opgebouwd. Het Rijssens Mannenkoor heeft vorig jaar uitgebreid het 90-jarig jubileum gevierd. Met de komst van de zeer gedreven dirigent Jaap Kramer en 12 nieuwe leden is het koor druk bezig met het instuderen van vele nieuwe nummers. Een aantal hiervan zullen tijdens het concert te horen zijn.

Grote naam
Ook de Mastreechter Staar heeft een grote naam en faam. Dit koor, dat al ruim 125 jaar bestaat, geniet veel bekendheid door de vele concerten en optredens voor radio en televisie. Eind 2015 verzorgde de Staar ook een concert in een uitverkochte RK Kerk te Enter. Gezien de enthousiaste reacties na afloop, was dit een groot succes.

Begeleiding
Het Rijssens Mannenkoor zal begeleid worden Jan Lenselink, die in deze regio bekend staat om zijn virtuoze spel. De Mastreechter Staar zal begeleid worden door Michiel Ballhaus. Naast het feit dat hij vaste begeleider is bij de Staar, is hij ook pianist bij Joop van de Ende producties ,onder andere muzikaal leider bij de musical Soldaat van Oranje. Ook zal de koorsolist van het Rijssens Mannenkoor, Ard Kamphuis, een aantal nummers solo zingen. Ook Bér Schellings, solist van de staar zal van zich laten horen. Redenen genoeg voor de echte muziekliefhebbers om dit concert van deze 2 grote koren niet te willen missen.

Kaarten
Het concert begint om 19.30 uur, de kerk gaat om 19.00 uur open. Kaarten voor dit concert zijn te verkrijgen bij Primera, Dorpsstraat 110, Enter, tel: 0547-381271, CIGO Rijssen, Hogepad 1, tel: 088-1260946 en aan de kassa bij de kerk. Ook kunt u kaarten online bestellen via www.rijssensmannenkoor.nl

Afbeelding