Nationale Vogelweek

HOLTEN - Van Huismus tot Korhoen. Van 12 tot en met 21 mei is het Nationale Vogelweek en daarom staat Natuurmuseum Holterberg de hele week in het teken van vogels.

Iedereen kan tijdens de Vogelweek de meest verbazingwekkende vogels ontdekken. In het natuurmuseum is er de hele week een Vogelquiz en voor de winnaar is er een mooi vogelboek. Tweede Pinksterdag, 21 mei, kunnen kinderen de hele dag met begeleiding uilenballen pluizen. De entreeprijs is voor volwassenen € 6,50 en voor kinderen € 4,50.

Huisvrouwen bestaan niet

HOLTEN - Het Kulturhus Holten vertoont op 11 mei de komische film 'Huisvrouwen bestaan niet'.

Een moeder en haar twee dochters hebben levens die ver uit elkaar liggen. De één is een ambitieuze carrièrevrouw, de ander is werkloos en de derde heeft het financieel zwaar. Wanneer er voor een reclamecampagne op zoek gegaan wordt naar de huisvrouw van nu brengt dat veel teweeg in het leven van de vrouwen. De filmvoorstelling is om 20.00 uur te zien in Kulturhus Holten, Smidsbelt 6. De entree bedraagt € 12,50. Dit is inclusief koffie/thee bij de ontvangst, een drankje en hapje tijdens de pauze en een optreden van Vocal Group 'Notes'.

Avond4daagse Holten

HOLTEN - Van maandag 14 tot en met donderdag 17 mei kan iedereen meewandelen met de Avond4daagse Holten.

De Avond4daagse Holten is voor iedereen! Er kan als individu of als groep worden deelgenomen. Deelname aan de Avond4daagse is mogelijk voor alle leeftijden. Door de keuze uit verschillende afstanden is de tocht geschikt voor zowel de sportieve als minder sportieve wandelaar. Er kan gekozen worden voor de korte afstand die 4 tot 6 km lang is, de middellange afstand die 8 tot 10 km lang is en de langste route heeft een lengte tussen de 10 en 12 km. Zelfs als u maar één of meerdere avonden wilt meelopen is dat mogelijk. Inschrijven kan van 14 tot 17 mei vanaf 17.15 uur voorafgaand aan de tocht naast de Zeeman aan de Smidsbelt 7. Aan de tochten door de prachtige omgeving van Holten kan dagelijks begonnen worden tussen 17.30 uur en 19.00 uur. Prijzen voor het deelnemen variëren tussen de € 5,- voor een dagdeelname en € 62,50 voor een groep van vijf volwassenen.