Afbeelding
Foto:

Theo de Rooij Classic

HOLTEN - Op 2 juni zal de 9e editie van de Theo de Rooij Classic worden verreden, georganiseerd door Tourclub Rijssen in samenwerking met Holtenaar Theo de Rooij. Dit jaar heeft Theo de Rooij het initiatief genomen 's werelds beste wielrenster Anna van der Breggen, woonachtig in Zwolle, te benaderen voor een bijzonder idee: de Anna van der Breggen Challenge. Een krachtmeting tussen Anna en de deelnemers aan Erbens Vechtdaltoer van Erben Wennemars op 26 mei en de Theo de Rooij Classic. De drie renners zijn tevens lid van de Overijsselse Fietsambassadeurs Club Immer Weiter.

De zogenaamde Strava fietsapp is het meest populaire platform voor registratie van sportieve fietstochten. De organisaties van beide toertochten hebben speciale Strava segmenten aangemaakt genaamd naar Anna en de 2 tochten. Op 2 mei heeft zij, mede gegangmaakt door Immer Weiter ploegmaten Rob Harmeling en Theo de Rooij, tijden neergezet op de naar haar genoemde segmenten op de Lemelerberg tussen Dalmsholte en Lemele (2 km.) en de Sallandse Heuvelrug, tussen het Buitencentrum en vlak voor de kruising met de Motieweg (8,5 km.).

Strava-app
Op 26 mei en 2 juni kunnen de deelnemers aan de tochten, beschikkend over de Strava app, zich meten met de tijden van Anna. Na afloop van Erbens Vechtdaltoer wordt door de organisatie vastgesteld welke vrouw en man de snelste tijd heeft neergezet en wellicht de tijd van Anna heeft verbeterd. Voor de 2 besten liggen er originele, door Anna gesigneerde shirts klaar. Ook na de Theo de Rooij Classic wordt bekeken wie van de deelnemers aan een van de afstanden de snelste tijd heeft neergezet en liggen er voor de snelsten door Anna gesigneerde shirts klaar. Bovendien wordt er een totaalklassement opgemaakt over de deelnemers aan beide Challenges, waarbij de tijden van de beklimmingen van Lemelerberg en Sallandse Heuvelrug bij elkaar opgeteld worden. Ook voor de beide totaalwinnaars zijn er gesigneerde shirts, alsook een speciale extra verrassingsprijs.

Veilige tocht
De organisaties van de tochten hebben de segmenten zo veilig mogelijk uitgezet, nergens is sprake van kruispunten of verkeer van rechts komend van doorgaande wegen. Deelnemers worden er echter op gewezen zich aan de verkeersregels te houden, zich ervan bewust te zijn dat zij als verkeersdeelnemers op de openbare weg fietsen en andere verkeersdeelnemers dienen te respecteren. Als ware fietsambassadeurs!