Vroege Natuurvaart

RIJSSEN - Op 12 mei kunnen vroege vogels met de Enterse Zomp meevaren.

Om 7.00 uur vertrekt de boot vanaf het haventje bij de Pelmolen Ter Horst, Pelmolenpad 9a in Rijssen. Tijdens de tocht over de rivier de Regge is er aan boord een gids van Landschap Overijssel of van Natuurmonumenten. Zij kunnen u veel vertellen over de natuur in, op en langs het water. Koffie en broodje zijn bij de prijs van € 12,- per persoon inbegrepen. De vaart met de Enterse Zomp zal alleen doorgaan als er minimaal 10 personen meegaan. Wanneer u mee wilt met de Enterse Zomp op 12 mei dan kunt u zich opgeven bij Tourist Info Wierden-Enter via telefoonnummer 0546-574911. Meer informatie vindt u op www.entersezomp.nl.

E-Bike Tocht

HOLTEN - Op 19 mei wordt door Bike Totaal Bloemendal een fietstocht speciaal voor de E-bike georganiseerd.

De E-Bike fietstocht is ongeveer 40 kilometer lang en zal gaan door de natuurgebieden die de gemeente Rijssen-Holten rijk is. Het belooft dus zeker een mooie tocht te worden, zeker als het ook nog eens mooi weer is. De start zal om 10.00 uur zijn bij Kulturhus Holten aan de Smidsbelt 6 en bij Bike Totaal Bloemendal zal er een tussenstop zijn waar deelnemers terecht kunnen voor koffie met wat lekkers. Het einde van de tocht is weer bij Kulturhus Holten en daar ligt ook een Goodie Bag op de deelnemers te wachten. Deelname is gratis.

Vroege Vogelwandeling

HOLTEN - Op 12 mei is er de vroege vogelwandeling van Natuurmuseum Holterberg op de Holterberg.

Vroeg in de ochtend als de rest van de wereld nog lekker lijkt te slapen zijn vele vogels al wakker. Het gezang van deze vroege vogels is in de stilte goed te horen. Wanneer u niet weet welke vogel u hoort en daar meer over wilt weten dan is deze Vroege Vogelwandeling daar de uitgelezen kans voor. U gaat namelijk niet alleen op pad, maar samen met een museumgids. Deze gids kan u vertellen welke vogel u hoort en mogelijk dat deze vogel zich ook nog laat zien. De wandeltocht start om 7.00 uur vanaf Museum Holterberg, Holterbergweg 12 te Holten. Er kunnen maar een beperkt aantal personen mee met de wandeltocht, dus opgeven vooraf is noodzakelijk en dat kan via 0548-361979 of info@museumholterberg.nl. Deelname kost € 6,-.