Afbeelding
Foto:

Mooie opbrengst bakfietstocht

RIJSSEN - Op maandag 30 april vertrokken de jongeren en begeleiders van Fakkeldrager en Try Out naar Zandvoort, samen met hun begeleiders Dick Slagmanen Dick ten Bolscher om in drie dagen van Zandvoort naar Rijssen te fietsen voor ondersteuning van het echtpaar Mark en Anne -Marie Bak die in Thailand evangeliseren en kinderwerk opzetten.

De reis van bovengenoemde groep begon op maandag 30 april, op deze dag vertrokken de jongeren inclusief hun begeleiders richting Zandvoort en daar mochten ze slapen in het jeugdhuis van Hervormd Zandvoort. De volgende ochtend op 1 mei begon hun tocht richting Rijssen, Dick en Arjan op de bakfiets, en de rest van de groep, grotendeels jongeren (15) op tandem, rolstoelfiets, moderne bakfiets of op de gewone fiets. Een bonte stoet op wielen die met slecht weer vertrok en het mooie weer tegemoet reed. De eerste dag werd 92 kilometer weggetrapt en werden ze onthaald in Terschuur, waar een leegstaande boerderij tot hun beschikking stond. Het diner werd er verzorgt door de familie van Maanen, die in Terschuur ook altijd druk zijn voor het Bakfietsje. In de stal van de boerderij werden de bakfietsen omgebouwd tot bedden en zo sliepen Dick en Arjan op de fiets waar ze ook op reden. De rest van de groep sliep her en der door de boerderij.

Bezoekjes
De volgende dag, op 2 mei, werd in de ochtend het OMF-Nederland (zending Oost Azië) in Terschuur bezocht, waar de groep een ontbijt werd aangeboden. Daarna werd koers naar Apeldoorn gezet. Hier werd overnacht bij de Baptisten Gemeente Apeldoorn. Ook hier word gastvrijheid met hoofdletters geschreven. De zondag ervoor was er een oproep gedaan wie zou willen helpen om voor de groep te koken.

BBQ
Met zeker 8 personen werd een complete BBQ voor de groep verzorgt. In de zaal naast de kerkzaal kon de groep slapen en de bakfietsen konden hier binnen omgebouwd worden tot bed. Na een goede nachtrust ging het de volgende ochtend op woensdag 3 mei op pad naar de Interkerkelijke zendingsorganisatie Stichting Kimon in Apeldoorn . Hier kreeg de groep een lunch aangeboden waarna richting Rijssen werd gekoerst.

Huiswaarts
Tegen half zeven was de groep bij de 'Mensink boerderij', waar nog een aantal pizza's werden weggewerkt. Tegen tien over zeven kwam er een politie auto aanrijden die de groep escorteerde naar Sion, waar een afsluitende avond was voor Mark en Anne-Marie Bak. Bij deze avond waar werd gezongen door jongerenkoor Judah, afgewisseld met samenzang en het reisverslag van de groep werd ook de cheque met het eindbedrag uitgereikt. Hendrika Bak (moeder van Mark) en Chris Kegler ( Thuisfrontcommissie Fam. Bak) namen deze cheque in ontvangst. Het mooi bedrag van € 5270,27 was binnengehaald met de diverse acties door de groep. Alle deelnemers ontvingen een deelname certificaat en een berg aan mooie herinneringen

Voor herhaling vatbaar
Moe, maar voldaan van de tocht en bewust van het feit dat geven mooier is dan te ontvangen ging ieder daarna naar huis. Maar niet nadat de roep om dit nogmaals te herhalen geklonken had. "Mooi dat deze jongeren mogen ervaren dat er zoveel gastvrijheid te vinden is bij onbekende mensen die een warm hart hebben voor de medemens"; aldus de jongerenwerker van de Fakkeldrager.

Dick Tukkers i.s.m. Arjan slagman