Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Engelse koormuziek van twee koren in de Dionysiuskerk

RIJSSEN - Zaterdag 26 mei geeft Vocaal Ensemble Rijssen (VER) een concert in de Dionysiuskerk in Rijssen.

Medewerking verleent het regionaal jongerenkoor Soli Deo Gloria van Ton Adema uit Kampen. Centraal staan psalmbewerkingen uit vooral de Engelse koormuziek. Organist is Niels Adema, zoon van de dirigent en muziekdocent aan de Fruytier in Rijssen.

Begin vorig jaar gaf het Vocaal Ensemble Rijssen van dirigent Jan-Geert Heuvelman ook een concert in de Dionysiuskerk. De reacties waren overweldigend. Ook nu belooft het weer een mooi concert te worden. De Engelse Koormuziek die door VER wordt uitgevoerd is onder andere van Elgar (Give unto the Lord, Great is the Lord), Howells (Like as the hart) en Bairstow (I sat down). Soli Deo Gloria laat onder andere het Magnificat in C van Stanford horen.
VER zong uit hetzelfde Engelse repertoire tijdens het Nederlands Koren Festival in Enschede. Ondanks de afwezigheid van enkele leden zette het koor een uitstekende prestatie neer en veroverde een derde plaats met een warme beoordeling van jury.

Het concert begint om 20.00 uur, de deuren van de kerk zijn vanaf 19.30 uur open. De entree bedraagt € 6,00 en kinderen tot 12 jaar mogen gratis komen luisteren. Kaarten kunnen besteld worden via de website www.vocaalensemblerijssen.nl