Afbeelding
Foto:

Kunstvoer: nieuw straattheater

NIJVERDAL - 'Kunstvoer' van ZINiN combineert straattheater, kunst, muziek en food in een evenement! De eerste editie van 'Kunstvoer' vindt plaats om tweede pinksterdag in het centrum van Nijverdal.

Kunstvoer is een samenvoeging van het voormalig Straattheaterfestival en het Kunstplein. Samengevoegd door ZINiN medewerker Alby Mulder is nu een breder evenement ontstaan. 'We hebben deze beide evenementen samengevoegd en aangekleed met foodtrucks en muziek. Een boost voor het kernwinkelgebied, een leuke en afwisselende middag voor jong en oud', aldus Alby Mulder.

Heel veel kunst
Er zal heel veel kunst te zien zijn in- en voor het Huis voor Cultuur en Bestuur tot aan het Máximaplein. Er zal glaskunst, beeldende kunst en schilderijen te zien zijn van o.a. Karin Samsen en Mouafk Khzaal. Verder zijn er singer-songwriters, straattheaters en prijswinnende living statues van Kalefater uit Nijverdal. Kunstvoer wordt gehouden op Tweede Pinksterdag (21 mei) van 12.00 tot 18.00 uur in het centrum van Nijverdal. De toegang is gratis en de winkels in het centrum van Nijverdal zullen voor deze gelegenheid geopend zijn op tweede pinksterdag. Voor meer informatie: www.kunst-voer.nl.