Afbeelding
Foto:

Nieuwe piste voor Schaats en skeelervereniging Rijssen

RIJSSEN - Aan de Opbroekweg in Rijssen naast het nabij het tenniscomplex van de tennisvereniging De Mors, word momenteel met man en macht gewerkt om de Schaats- en Skeelerpiste binnenkort in gebruik te kunnen nemen.

De contouren van de banen die al zijn geprofileerd zijn duidelijk zichtbaar, de goten zijn aangebracht en men verwacht dat in de week van 14 tot en met 18 mei de asfalt zal worden aangebracht. De aankleding en het aanbrengen van de lichtmasten moet nog plaats hebben. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het bedrijf Nexus uit Nijverdal. De skeelerpiste heeft een lengte van 200 meter en daar omheen de schaatsbaan met een diepte van 15 centimeter en een lengte van 300 meter, met een ondergrond van asfalt, zodat bij enige nachten vorst afgezien van de dagelijkse weersomstandigheden er al vrij snel geschaatst kan worden.

Schaart- en skeelerclub
De schaatsbaan word in de zomer ook door de skeeleraars gebruikt. De leden van de schaats- en skeelerbaan gaan als accommodatie gebruik maken van het clubgebouw van de tennisvereniging De Mors. De Skeelervereniging telt 90 actieve leden en ongeveer 60 jaarkaarthouders voor de ijsbaan. De kosten van de aanleg van de piste bedraagt ongeveer 200.000 euro, waarbij de gemeente Rijssen de helft betaald en de Schaats en skeelervereniging de andere helft.

-Dick Tukkers