Afbeelding
Foto:

Mooie route
uitgezet voor Meikeverrit


RIJSSEN - Op zaterdag 26 mei wordt de 22e editie van de Meikeverrit verreden, vanaf Café De Keizer (De Wind) Holterstaatweg 186 Rijssen.

Vanaf 09.30 uur kan er ingeschreven worden. Hier ontvangen de deelnemers koffie met krentenwegge. Tot 11.00 uur is er gelegenheid om gezellig met elkaar bij te kletsen en om herinnering aan voorgaande ritten op te halen. Om 11.00 wordt er gestart met een fraaie route over mooie B- wegen langs vele bezienswaardigheden, richting het eerste rustpunt: de Oldtimermeeting in De Krim, waar we te gast zullen zijn. De organisatie zorgt ter plaatse voor broodjes koffie/thee of fris. Na deze picknick wordt het tweede gedeelte van de route gereden.

Simpel en basic
21 jaar geleden hebben enkele VW-keverbezitters de Meikeverclub Rijssen opgericht. Het doel van de club was om jaarlijks een rit te organiseren. Mensen van het eerste uur waren Erna Gerritsen Mulkes, Rene Nikkels en Martin Rensen. Rene Nikkels maakt nog steeds deel uit van het bestuur, dat verder bestaat uit Freek Brinks, Jan Hendrik Hofman en Jan ten Berge. De club is er elk jaar in geslaagd een rit te organiseren waarbij de deelnemers 'gewoon' de werkelijke kosten betalen. Erg simpel en basic dus. En dat is juist de kracht van deze opzet. Geen poeha, maar gewoon gezellig een dagje met kever/luchtgekoelde VW-liefhebbers op pad. Onderweg een picknick houden en een mooie route rijden. De deelnemers krijgen een nauwkeurige routebeschrijving mee en kunnen daarmee op eigen gelegenheid de route rijden. Maar meestal is het toch een kleurige optocht van kevertjes, met het typische geluid van de luchtgekoelde boxermotoren. Dat geluid is zeer herkenbaar voor met name de oudere mensen.

Fotozoekwedstrijd
Aan deze 22 e editie van de Meikeverrit is ook weer een fotozoekwedstrijd gekoppeld. De deelnemers moeten de foto's in de juiste volgorde zetten. Vooral de bijrijders en eventueel meerijdende kinderen kunnen zich daar mee vermaken. Sommige deelnemers zijn hier behoorlijk fanatiek mee bezig. Eindpunt is café De Keizer. Daar kunnen de deelnemers gezellig even napraten. Uiteraard is er ook de prijsuitreiking van de fotozoekwedstrijd. De deelnamekosten voor dit alles bedragen € 10,- p.p. Kinderen mogen gratis mee. Opgave graag mailadres: toonemans@gmail.com onder vermelding van het aantal volwassen deelnemers en kinderen. Informatie over de rit is verkrijgbaar via de organisatie: 06-15366432.

Dick Tukkers