Afbeelding
Foto:

Fietstocht voor vrijwilligers Maranatha

RIJSSEN - Onder ideale weersomstandigheden deden op dinsdagavond 15 mei dertig vrijwilligers mee aan de jaarlijkse fietstocht, georganiseerd door het Woon-Zorgcentrum Maranatha.

Er werd om 19.00 uur gestart vanaf Maranatha en via de Roelf Bosmastraat ging het richting de prachtige natuur rondom Rijssen. De vrijwilligers zagen hoe de meanderende Elsenerbeek werd omzoomd door Veenpluis, Koekoeksbloemen en Fluitenkruid. De Elsenerbeek werd vervolgens gevolgd tot de Maisweg. Tussen de vers gemaaide weilanden door kwam de groep aan op de Blokkendijk. Hier werd gepauzeerd om te genieten van het fraaie uitzicht op de Zunase heide en tevens werd hier de inwendige mens versterkt met drinken en versnaperingen.

Leuke pauze
Bij deze bezigheden werd het gezelschap ondertussen bespied door een nieuwsgierig hert. Via de buurtschap 'de Lichtenberg' werd koers gezet naar het Dorpshuis bij Maranatha, om daar nog even gezellig bij te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje en dat alleen al, maakt het leuk om vrijwilliger te zijn. Voor een tweede groep vrijwilligers heeft Maranatha op D.V. 22 mei een volgende fietstocht georganiseerd.
Dick Tukkers