Afbeelding
Foto:

Diamanten bruiloft Gertjan en Janna Beltman- Poortman

RIJSSEN - Op dinsdag 22 mei 2018 mocht het echtpaar Gertjan Beltman en Janna Beltman-Poortman wonende in het Woonzorgcentrum Maranatha Keizersdijk 2 in Rijssen, de dag gedenken dat ze 60 getrouwd waren.

Gertjan (85) en Janna (81) ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens een bijeenkomst in het gebouw Jeruel aan de Van Heekstraat in Rijssen, toen ze 21 en 17 jaar oud waren. Na ruim vier jaar verkering trouwde het echtpaar Beltman- Poortman op 22 mei 1958 in het oude gemeentehuis van Rijssen, waar de heer Van den Noort hun burgerlijk huwelijk voltrok en hun huwelijk kerkelijk werd ingezegend door dominee M. Blok, in de Noorderkerk.

Wonen en werken
Gertjan en Janna woonden de eerste 7 jaar in de Molenstraat, vervolgens 34 jaar in de Bleijdestraat, 9 jaar op het Hoge Pad en verhuisden vervolgens naar hun huidige adres Keizersdijk 2 bij het Woonzorgcentrum in Maranatha. Hier woont het echtpaar met veel plezier. Het echtpaar werd verblijd met drie kinderen die alle drie in Rijssen wonen, elf kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen. Gertjan werkte achtereenvolgens bij de KSW in Nijverdal, bij Scholco in Wierden, bij de firma Ter Horst & Co in Rijssen, bij het aannemingsbedrijf Ter Steege in Rijssen, om tenslotte in de bosbouw zijn werkzame leven af te sluiten. Janna zorgde zoals in die jaren gebruikelijk was, voor haar gezin. Gertjan had als hobby duiven, een sport die hij deelde met een van zijn zoons. Janna had als hobby handwerken en lezen. Wat hun gezondheid betreft: Gertjan is niet meer mobiel na een attaque, waarbij hij eenzijdig verlamd is, beweegt hij zich in een rolstoel, maar is gelukkig volgens Janna geestelijk nog volkomen helder. Janna is nog redelijk gezond, en kan haar werk nog grotendeels verrichtten.

Dankbaar
Gertjan en Janna zijn erg dankbaar dat zij,ondanks de zorgen rondom de gezondheid van Gertjan, hun diamanten huwelijk mochten beleven met hun nageslacht. Het jubileum werd gevierd met een familiebijeenkomst in het Woonzorgcentrum Maranatha. Wethouder Roland Cornelissen van de gemeente Rijssen-Holten bezocht op woensdag 23 mei de familie Beltman-Poortman in Maranatha, hij bracht namens het gemeentebestuur van Rijssen-Holten de felicitaties over aan het diamanten echtpaar met deze bijzondere dag. (Foto Arjan Baan)

Dick Tukkers