Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

SGP-CU-CDA-GB duurzaam verder

RIJSSEN – De huidige coalitie van SGP, CU, CDA en Gemeentebelang wordt voortgezet.

In een speciaal daarvoor belegde persconferentie legden de onderhandelaars van de collegepartijen uit dat er genoeg redenen zijn om de samenwerking voort te zetten. De wethouders Ben Beens (SGP), Bert Tijhof (CU), Roland Cornelissen (CDA) en Jan Aanstoot (GB) blijven op hun posten en ook hun portefeuilles blijven onveranderd. De coalitie kan rekenen op steun van 20 van de 25 raadszetels.

Het nieuwe coalitieakkoord voor de jaren 2018 – 2022 heeft als titel Duurzaam verder. De toelichting werd verzorgd door de onderhandelaars van de coalitiepartijen, van links naar rechts: Jan Beunk (GB), Erik Wessels (CDA), André Scheppink (SGP) en Jan Berkhoff (CU).

André Scheppink is er "trots dat de partijen in Rijssen-Holten zonder hulp van buitenaf tot een akkoord zijn gekomen. We hebben een programma in hoofdlijnen opgesteld met als hoofdthema duurzaamheid. We streven ernaar om het welzijnsnivau van onze burgers te verhogen. Ook kan de komende jaren lastenverlichting worden doorgevoerd. "Het afschaffen van de hondenbelasting voor de bewoners van het buitengebied is daar een voorbeeld van en er komt meer geld voor cultuur."
CU-onderhandelaar Jan Berkhoff is blij met het akkoord. "Een goed akkoord waarin we ons allemaal terug kunnen vinden. Duurzaamheid is een apart item omdat dit van groot belang is voor de toekomst. Verder zoeken we verbindingen tussen sport, cultuur en onderwijs. Ook willen we bekijken hoe we de wijkteams kunnen versterken. Bovendien willen we de sociaal zwakkeren beschermen." CDA-onderhandelaar Erik Wessels zegt dat er de afgelopen jaren goed samengewerkt is in het college. "In het akkoord is voldoende van onze CDA-doelen opgenomen zoals het verder ontwikkelen van de centra van Holten en Rijssen, er komt meer ruimte voor evenementen en de toeristenbelasting wordt verlaagd.' GB-onderhandelaar Jan Beunk zegt dat de samenwerking van zijn partij met de andere coalitiepartijen de afgelopen jaren goed is bevallen. "De Kalfstermansweide willen we volledig ontsluiten, de verbinding met de Holterberg krijgt veel aandacht en er staat een financieel gedegen beleid op stapel."