Afbeelding
Foto:

Twee bruggen over N35 tussen Nijverdal en Haarle

HELLENDOORN - Het college van burgemeester en wethouders vraagt instemming van de gemeenteraad om 'variant 3' te gebruiken voor de uitwerking van de verbinding over de N35 tussen Nijverdal en Haarle.

Deze verbinding maakt deel uit van een pakket maatregelen dat de veiligheid rond de N35 op dit traject belangrijk verbetert. 'Variant 3', de zogenoemde verbrede variant, betekent een tweetal fietsbruggen. Ee´n bij de Oude Deventerweg over alleen de N35 en e´e´n ter hoogte van de Sallandse Berg over zowel de N35 als het spoor. Tegelijk wordt een aantal fiets- en voetgangersverbindingen verbeterd. In de afgelopen periode heeft een drietal varianten op tafel gelegen.

Inspraak
Zowel de commissie Grondgebied als ook inwoners en belangenorganisaties hebben in februari hun inbreng gehad. Veel betrokken als bijvoorbeeld fiets- en wandelorganisaties en Staatsbosbeheer hadden een duidelijke voorkeur voor variant 3. Met variant 3 kan een groot aantal gemeentelijke ambities worden gerealiseerd. Zo wordt de barrie`rewerking van de N35 verminderd, de F35 doorgetrokken naar de Paarse Poort en de Paarse Poort wordt versterkt als toeristisch trefpunt. Dat laatste moet resulteren in positieve effecten voor de economie in Nijverdal en Haarle. Als de gemeenteraad toestemming geeft, volgt een uitwerking waarin uitvoering en financiering aan de orde komen. Daarbij spelen provinciale en landelijke bijdragen voor zowel de F35 als de verbetering van de veiligheid van de N35 een belangrijke rol. Op grond van deze uitwerking neemt de raad dan een definitief besluit.