Afbeelding
Foto: EG Computers

Wat betekent de nieuwe AVG wetgeving voor u?

NIJVERDAL - Sinds 25 mei is de AVG wetgeving actief, maar wat betekent deze wet nu eigenlijk?

De wet is een Europese wet die er voor moet zorgen dat de privacy van de inwoners beschermd is en wordt. In de praktijk houdt dit eigenlijk in dat iemands persoonsgegevens (naam, adres, woonplaats, email adres, geboortedatum, BSN nummer, maar ook zaken als geloofsovertuiging, geslacht, medische gegevens enz.) niet zo maar meer mogen worden vastgelegd, bewaard, enz...

Er moet een "goede reden" zijn om dit te mogen doen. Dit kan omdat er een wet is die dit verplicht, denk aan facturen op naam die voor de belasting bewaard moeten blijven, maar bijvoorbeeld ook een naam, telefoonnummer of email adres om contact met je op te kunnen nemen over een bestelling, reparatie o.i.d. Daarnaast mogen persoonsgegevens alleen nog worden gevraagd, vastgelegd en bewaard worden als er toestemming voor is gegeven. Deze toestemming kan en mag overigens op elk moment worden ingetrokken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwsbrief die snel en simpel opgezegd moet kunnen worden.
Ook is er in deze wet vastgelegd dat bedrijven heel nauwkeurig om moeten gaan met de gegevens. En deze gegevens ook na een vastgelegde periode moeten verwijderen. Ook de beveiliging eisen zijn erg belangrijk geworden.

Boetes zeer hoog

Veel bedrijven, verenigingen, overheden enz. zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest om aan de eisen van deze wet te voldoen, immers de boetes zijn zeer hoog! Deze kunnen oplopen tot maximaal 20.000.000 euro. Nog lang niet ieder bedrijf, vereniging etc. is er helemaal klaar voor, daarnaast is het een doorlopend proces dat constant moet worden veranderd en verbeterd.

Wij helpen!

Heeft uw bedrijf, vereniging enz. dit nog niet optimaal geregeld, EG Computer Specialisten heeft al vele bedrijven geholpen en kan ook u helpen!

www.egcomputerspecialisten.nl\avg of maak een afspraak: info@egcomputerspecialisten.nl
of bel: 0548 – 20 90 02.