Afbeelding
Foto:

Tekststroom-teksten lezen als een verhaal

NIJVERDAL - Tekststroom is het tekstbureau van Annemieke van Ipenburg. Zij werkt nu een jaar vanuit 'Het Kantoor' en is blij dat ze besloot een kantoorruimte te huren. "Ik heb veel meer structuur in mijn werken gekregen en dat levert leuke opdrachten op. En ook meer opdrachten," zegt ze met een lach.

Haar kracht is het schrijven van teksten, die lezen als een verhaal. Storytelling zoals schrijvers het noemen. "Ja, ik neem de lezer graag mee op avontuur. Echt commerciƫle teksten schrijven vind ik niet leuk, maar als ik er een verhaal van mag maken, verandert alles. Dan laat ik de lezer beleven hoe het is als hij het product koopt. En dat werkt vaak nog beter dan vertellen hoe goed het product is!" Veel ondernemers hebben moeite goede teksten te schrijven. Soms vinden ze het helemaal niet leuk, maar soms ook wel. "Volgens mij kan iedereen goede, mooie teksten schrijven. Als je maar een beetje lol aan het schrijven beleeft. Dat is wel belangrijk. Als je schrijven leuk vindt, maar niet echt tevreden bent over je tekst, kan ik je accessoires geven om je tekst in te richten. Met mijn tips, schrijf jij zo de beste teksten." Dat klinkt misschien alsof Annemieke straks zonder werk zit, maar dat is niet zo. Er blijven volgens haar genoeg ondernemers over die schrijven niet leuk vinden of er geen tijd voor hebben. En voor die ondernemers schrijft zij met plezier prachtige teksten.

Boek
Annemieke heeft veel gereisd en twee jaar in Turkije gewoond. Over haar belevenissen daar schrijft ze een boek. "Dat is weer heel iets anders, maar ook erg leuk. Zo beleef ik alles nog een keer!" Wil je met Annemieke over teksten en schrijven praten, bel dan 06 20 411 566 of stuur een mail naar avanipenburg@tekststroom.com