Vooruitstrevende staalbouwer na de zomer operationeel in Nijverdal

NIJVERDAL - Het lijkt wel een grote oprijlaan: de weg richting het gloednieuwe pand van Van den Brink Staalbouw op Bedrijvenpark 't Lochter III. Vanaf de rotonde Wierdensestraat/burgemeester H. Boersingel rijd je zo het terrein van het staalbouwbedrijf op. "Een geweldige plek en absoluut één van de redenen waarom we voor uitbreiding in Nijverdal hebben gekozen", vertelt directeur Robert Kwintenberg.

Van den Brink Staalbouw heeft een kleine 1,4 ha grond aangekocht voor het bouwen van nieuwe productiehallen, met kantoren en magazijn. Het bedrijf, met een hoofdvestiging in Barneveld, behoort tot de grotere staalbouwers van Nederland. Omdat er in Barneveld geen ruimte meer is voor uitbreiding, heeft het bedrijf gezocht naar een tweede locatie. Kwintenberg: "We moesten steeds vaker nee verkopen aan onze klanten en daarom hebben we de stap genomen om een tweede vestiging te openen. Na het bezoeken van meerdere locaties, is ons oog gevallen op deze mooie stek in Nijverdal. Onze nieuwe vestiging is goed bereikbaar langs de doorgetrokken A35 en zit op korte afstand van een toeleverancier. Daarnaast kregen we van de gemeente Hellendoorn de volledige medewerking, vandaar dat alles razendsnel is gegaan. In februari is de omgevingsvergunning ingediend en daarna zijn we vol gas aan het bouwen gegaan. Een voorbeeld? De verlichting hangt inmiddels in de hal, terwijl we nog geen stroomvoorziening hebben."

De nieuwe bedrijfshallen zijn circulair ontworpen en gebouwd, aanpasbaar en uitbreidbaar voor in de toekomst. Een fijne plek om te werken, met airco, goed geïsoleerd en geheel gebouwd naar de modernste maatstaven. De uitstraling, inrichting en logistiek in de bedrijfshallen zijn identiek aan de vestiging in Barneveld. De productiecapaciteit gaat naar 35.000 ton staal op jaarbasis, 40 tot 50 volle vrachtwagens per week. Het bedrijf is gespecialiseerd in XL staalconstructies voor logistieke centra, parkeergarages, kantoren, reclamemasten, chemische- en voedingsindustrie, utiliteitsbouw, en grootschalige retail.

Werken met plezier
"Onze kracht is onze werkmentaliteit. We werken met een platte, flexibele organisatie en doen alles op onze eigen manier. Werken met plezier staat voorop, met vlak daarachter kwaliteit en veiligheid. Door de prettige samenwerking hebben we een duurzame relatie opgebouwd met onze klanten, leveranciers en medewerkers. Het bedrijf staat inmiddels goed op de kaart en zit voor het komende half jaar bomvol met nieuwe projecten. Iets wat niet altijd vanzelfsprekend is binnen deze branche. We zien het dus helemaal zitten hier in Nijverdal", aldus Robert Kwintenberg.

Na de zomervakantie 2018 hoopt het bedrijf operationeel te zijn. Lijkt het je leuk om te werken voor dit enthousiaste bedrijf? Check dan de beschikbare vacatures op de website: www.brinkstaalbouw.nl/vacatures