Afbeelding
Foto:

Coachingspraktijk Hartzaken

RIJSSEN - Sinds maart van dit jaar zit in een karakteristiek pand aan de Boomkamp 5 een praktijk voor coaching en training. Twee enthousiaste coaches, met ieder hun eigen praktijk, hebben hier een prachtige praktijkruimte voor coaching, trainingen en workshops.

Antonnet Backer van Dynamiek in Praktijk en Danielle ter Stal van Coachingspraktijk Hartzaken hebben de krachten gebundeld. Danielle: "We hebben allebei een geheel eigen wijze van werken, maar werken wel vanuit dezelfde visie en technieken en vullen elkaar goed aan." Beide coaches hebben dezelfde NOBCO-gecertificeerde opleiding tot psychodynamisch coach gevolgd en daarmee dezelfde achtergrond. Antonnet ziet de meerwaarde hiervan: "Naast dat wij ieder onze eigen praktijk hebben, doen wij ook veel samen, zoals intervisie en gezamenlijke evenementen gericht op vitaliteit, rust en een betere balans." Kortom, een veelzijdige praktijk met twee professionele coaches die veel in huis hebben.

Coaching
Wat moeten wij ons voorstellen bij 'coaching'? Het kan zijn dat iemand tegen een burn-out aan zit en dit graag wil voorkomen, maar het kan ook zijn dat iemand stappen wil zetten, privé of in zijn carrière en hier wat hulp bij kan gebruiken. Bij coaching staat de vraag van de cliënt centraal. Ook voor werkgevers is coaching interessant. Een werkgever investeert in zijn personeel. Vaak door opleidingen aan te bieden om bepaalde vaardigheden te ontwikkelen. Coaching voor werknemers richt zich met name op het vergroten van persoonlijke effectiviteit en de preventie van langdurige klachten, zoals een 'burn-out'. Antonnet: "Voorkomen is beter en vooral goedkoper dan genezen." Bij Dynamiek in praktijk staat persoonlijke ontwikkeling voorop. Door middel van psychodynamische technieken helpt ze mensen om zaken weer helder te krijgen, een duidelijk plan te trekken en vooral om weer in balans te komen. Naast coaching geeft Antonnet ook verschillende leuke workshops zoals 'dromenvangen' en 'theekransjes voor moeders'. Ook deze workshops zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling én een stukje quality time." Want het mag ook gewoon leuk zijn om even tijd voor jezelf te nemen!" Verder houdt Antonnet zich bezig met het geven van intervisies en professionalisering van het coachingsvak. Hierbij gaat het vooral om het opzoeken van de samenwerking met collega coaches. "Elkaar scherp houden om ons vak goed te kunnen uitoefenen."

Praktische tips
"Piekeren, twijfelen aan jezelf, hyperventilatie, geen energie hebben of niet meer genieten." Met enthousiasme, nuchterheid en praktische tips helpt Danielle de cliënt om weer in balans te komen. "Vanuit de 'stoptrein' samen ontdekken wat er nodig is." Hartzaken heeft zich gespecialiseerd in Mindfulness. "Ademhaling brengt je tot rust. Vanuit je hoofd weer naar je hart, dat is soms hard nodig." Danielle geeft Mindfulness in groepstrainingen en in de 5-weekse hardloopcursus 'Mindful Run'. In deze cursus wordt ademhaling en mindfulness gecombineerd met sportiviteit. Hartzaken werkt daarnaast ook samen met Invented uit Rijssen voor trainingen bij bedrijven. Trainingen die de productiviteit vergroten door slimmer en effectiever te werken. "We creëren meer overzicht, meer rust in je werk en hoofd door te werken via een unieke werkmethode."

Meer informatie
www.dynamiekinpraktijk.nl en www.coachingspraktijkhartzaken.nl. Om iedereen in de gelegenheid te stellen om kennis te maken en een kijkje te komen nemen in de nieuwe praktijkruimte houden ze 'Open Huis op vrijdagmiddag 15 juni van 15.30-18.30 uur voor genodigden en zaterdagochtend 16 juni van 10.00-12.00 uur voor iedereen die 'gewoon' nieuwsgierig is.

Afbeelding