Afbeelding
Foto:

Pouw Triathlon in Rijssen weer van start

RIJSSEN - Op zaterdag 16 juni vindt alweer de 26e editie plaats van de Pouw Triathlon Rijssen. Aan de 1/8 en 1/4 triathlon zullen dit jaar weer zowel teams als individuele sporters deelnemen.

Het startpunt van de triathlon is zwembad de Koerbelt aan de Arend Baanstraat. Deelnemers gaan zwemmen, fietsen en hardlopen in de omgeving van het zwembad. Deelnemers kunnen zich melden vanaf 9.00 uur, om 9.45 uur start de eerste wedstrijd. Het sportieve evenement begint met de 1/4 triathlon voor individuele atleten. In totaal mogen 60 teams meedoen aan de VolkerWessels 1/4 triathlon en de 1/8 triathlon. 's Middags strijden kinderen tussen 10 en 13 jaar om de eerste plek tijdens de GSM Junior Aquarun. Nieuw dit jaar hierbij is de deelname van een aantal G-sporters. Sportievelingen zwemmen 200 meter en rennen daarna twee kilometer. Dit onderdeel begint om 12.45 uur. Het afsluitende onderdeel is de Sans Online 1/8 triathlon individueel, de eerste startgroep wordt weggeschoten om 13:20.

Publieksvriendelijk
De triathlon is een publiekstrekker met goed zichtbare wissels van zwemmen naar fietsen, en fietsen naar lopen op het zwembadterrein, Deelnemers kunnen langs de route aangemoedigd worden door vrienden en familie en er is de mogelijkheid om een hapje en een drankje te nuttigen! Ook is er dit jaar de mogelijkheid om een wetsuit te testen, een initiatief met hardloopwinkel Step One uit Borne.


Toekomst
Leek het er vorig jaar nog op dat de 25e jubileum editie ook de laatste zou zijn, nu lijkt de toekomst van de Pouw Triathlon Rijssen verzekerd voor de komende jaren. Naast de hoofdsponsor Pouw zijn er meerdere sponsoren geworven die hun naam aan een onderdeel hebben verbonden. Ook zijn er nieuwe leden in het bestuur gekomen die de taken van vertrekkende bestuursleden over hebben genomen. De toekomstige ontwikkelingen van het zwembadterrein lijken gunstig voor de Pouw Triathlon Rijssen. Zoals de plannen nu zijn blijft het 50-meter buitenbad behouden.

Vrijwilligers
Zonder vrijwilligers voor bestuur en voor de dag zelf kan er geen triathlon worden georganiseerd. Wilt u de actie van een triathlon van heel dichtbij meemaken of wilt u zich inzetten voor het organiseren van de triathlon in de komende jaren? Dan kunt u zich via de site van de Pouw Triathlon melden: www.triathlonrijssen.nl/vrijwilligers