Afbeelding
Foto:

ASCEE helpt de maakindustrie met stillere producten

NIJVERDAL - Wat hebben auto's, vliegtuigen, stofzuigers, warmtepompen en uw buren (op zijn tijd) gemeen? Ze maken allemaal in meer of mindere mate ongewenst of hinderlijk geluid. Door de economische- en bevolkingsgroei wordt geluidshinder een steeds groter en belangrijker probleem.

Blootstelling aan te hoge geluidsniveaus resulteert in gehoorschade, maar geluidsniveaus die niet schadelijk zijn voor het gehoor kunnen toch ongezond zijn. Hinderlijke lawaaibronnen zorgen namelijk voor gezondheidsproblemen zoals stress en slapeloosheid.

Regels
Om deze reden scherpt de overheid de regels met betrekking tot geluidshinder steeds verder aan. Tegenwoordig is ook 1 op de 3 consumenten bereid om meer te betalen voor de stillere variant van een huishoudelijk produkt. Dit betekent voor u als i ondernemer dat de geluidsproductie van uw product of proces een rechtstreekse impact heeft op de kosten en opbrengsten van uw onderneming.

Oplossingen
ASCEE is gespecialiseerd in het voorkomen van, en het oplossen van geluids- en trillingsproblemen met machines en apparaten. Met behulp van de juiste meetinstrumenten en software kunnen we de onderliggende oorzaken van deze problemen goed in kaart brengen. Wij bieden direct toepasbaar advies en we denken mee met het inpassen van de akoestische oplossing in uw ontwerp.

Maatregelen
In de praktijk leiden (ad-hoc) toegepaste geluidsmaatregelen in de laatste fase van uw product/procesontwerp vaak tot hoger         uitvallende kosten en een suboptimaal ontwerp. Hierom is het verstandig het geluidsaspect van uw product/proces al mee te nemen tijdens de ontwerpfase. ASCEE heeft een sterke academische achtergrond op het gebied van mechanica, technische akoestiek en numerieke wiskunde. Hierdoor zijn wij in staat om de geluids- en trillingsproduktie van uw produkt/proces te simuleren in de ontwerpfase. Zo weet u van tevoren of de geluidsproduktie binnen de (wettelijke) grenzen valt. Een geruststellende gedachte!

Meer informatie
Meer informatie over wat ASCEE voor uw onderneming kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Dr.ir. J.A. de Jong - ASCEE
Het Kantoor - 1.08a
Maximastraat 1
7442 NW Nijverdal

T: 0618971622
E: info@ascee.nl
W: www.ascee.nl