Afbeelding
Foto:

Nacht Zonder Dak Twente

RIJSSEN/WIERDEN - Ook dit jaar houden een aantal Twentse kerken weer gezamenlijk de actie: 'Nacht Zonder Dak'. De avond en nacht van 22 op 23 juni zullen vanuit de Ontmoetingskerk, Hervormde Gemeente, beiden uit Rijssen en Ichthus uit Wierden weer tieners deelnemen aan de Nacht Zonder Dak.

Nacht Zonder Dak is een actie van Tear waarbij je met je jeugdgroep één nacht doorbrengt in een zelfgemaakt krotje van plastic en kartonnen dozen. Een uniek evenement waarbij bewustwording, samen plezier maken en iets doen voor anderen hand in hand gaan. Zo zijn er in Nederland en wereldwijd helaas nog mensen die noodgedwongen op straat moeten slapen. De opbrengst van de actie gaat naar straatjongerenprojecten van Tear. Vrijwilligers van de diverse kerken hebben de handen inéén geslagen om dit evenement gezamenlijk uit te voeren. Veel van de jongeren zitten immers samen op school, sport en dergelijke, dus samenwerken is een logische optie. Al met al een hele organisatie waaraan veel mensen deel nemen. In de voorbereidingen worden de diverse contacten aangeboord om een goed programma neer te zetten. Materialen moeten worden besproken, programma onderdelen worden uitgewerkt, Sociale Media moet worden bijgehouden, enz. Vorig jaar werd er door Tear bij het Twentse initiatief een promo filmpje gemaakt dat op de Facebook pagina van NZD Twente te vinden is.

Krotverkiezing
De deelnemende jongeren zamelen geld in voor het doel en bouwen tussen de programma onderdelen door hun krotje van karton en Ducttape. Ook is er een heuse "krot verkiezing" waarbij een jury de bouwwerken komt bekijken en beoordelen. De bewustwording van de jongeren over hoe goed we het hier in het rijke westen hebben, en het steunen van het goede doel maakt het leerzaam voor alle betrokkenen. Gedurende de avond zijn er natuurlijk leuke gesprekken, sport en spel, maar ook een bewustwordingstocht. Een wandeltocht in het donker waarin het gekozen thema belicht wordt. In de buurt van de locatie (Ganzenweg 1, Enter) zijn dan ook mooie opties voor dergelijke tocht. De organisatie is blij dat ze het weiland van de boer mogen gebruiken voor hun actie. Vorig jaar bracht de actie €3553,77 op. Ook dit jaar hoopt de organisatie natuurlijk weer op een mooie opbrengst. Kijk voor meer informatie over de actie op: www.nachtzonderdak.nl/doe-mee/enter-22-06-2018

Programma
Het programma start om 20.00 uur met een korte uitleg, om 20.30 uur begin bouwen van krotjes, 22.00 uur einde bouwen en Tear presentatie, 22.30 uur start kampvuur en knakworst eten, 23.30 uur spreker/ervaringsdeskundige, 2.00 uur tocht, 6.30 uur ontbijt, 8.00 uur worden de deelnemende tieners weer opgehaald.

Dick Tukkers