Afbeelding
Foto:

Meezingmiddag

RIJSSEN - Op zaterdagmiddag 16 juni treedt het Shantykoor Riessen op in het centrum van Rijssen ter ere van het vijfjarig jubileum.

Ook onze zangvriend(inn)en van het levensliederenkoor 'Met Hart en Smart' uit Nijverdal, Shantykoor De Schuytenvaerders uit Tubbergen en de Rijssense Tukkerladies geven die middag Acte de présence. Voor deze bijzondere middag worden we begeleid door professionele doedelzakspelers van The City of Apeldoorn Pipes and Drums.

Tukkerladies
De Tukkerladies hebben een speciale band met het Shantykoor Riessen. Want diverse echtgenoten van de ladies zingen in het Shantykoor. De Tukkerladies bestaan nu twee jaar en brengen een gezellig en gevarieerd programma aan meezingers in de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. Kortom, liedjes die iedereen kent en mee kan zingen.

Met Hart en Smart
'Met Hart en Smart' werd opgericht op 2 oktober 2001 door zes dames die het leuk vonden smartlappen te zingen. Inmiddels is het levensliederenkoor een leuke groep van 16 mannen, 16 vrouwen, een dirigent, 4 geluidsmannen en een eigen geluidsinstallatie. Het repertoire bestaat uit meer dan 400 'levensliederen in de Nederlandse taal' in de ruimste zin van het woord en ze treden regelmatig op onder andere in verzorgingstehuizen.

De Schuytenvaerders
Shantykoor De Schuytenvaerders is in 2013 opgericht en bestaat dus dit jaar ook vijf jaar. Het koor repeteert wekelijks en heeft inmiddels een gevarieerd repertoire met ca. 60 liederen opgebouwd. De vreugde staat voorop en van enige prestatiedrang is geen sprake. Maar De Schuytenvaerders komen bij optredens professioneel naar voren en brengen een gevarieerd programma met gezellige liederen. De begeleiding wordt verzorgd door accordeonisten, gitaristen, een slagwerker en een percussionist. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandse, Engelse en Duitse shantyliederen.

City of Apeldoorn
De City of Apeldoorn Pipes and Drums is een vereniging, opgericht op 3 mei 2006. Het doel van de vereniging is: muziekbeoefening met Pipes en Drums het ondersteunen van de doelstelling van de Royal Canadian Legion door middel van het verlenen van medewerking, aan het gedenken en herdenken van vooral Canadese oorlogsslachtoffers in Nederland. Met toestemming van de gemeente Apeldoorn voert de vereniging het wapen van deze gemeente. De kleuren in het wapen hebben de leden geïnspireerd bij de keuze van de tartan voor de kilt die ze dragen tijdens optredens.

Verder...
De middag wordt om 12.45 uur geopend door wethouder J. Aanstoot en start met een bijzondere samenzang van de Tukkerladies en het Shantykoor Riessen. De dag wordt omstreeks 17.00 uur afgesloten met een samenzang. Rondom het gemeentehuis, op het Schild en in de Elsenerstraat, treft u de wekelijkse warenmarkt. U kunt uw auto gratis parkeren rond het centrum.