Afbeelding
Foto:

De strijd tegen eenzaamheid aangaan

RIJSSEN - De Rabobank werkt samen met de Gemeenten Rijssen-Holten en Wierden aan een plan voor dit najaar dat moet helpen de eenzaamheid onder inwoners te bestrijden. Met de slogan "Minder alleen, meer met elkaar" willen ze in een kleinschalige setting mensen bereiken.

Vorig jaar ging de Rabobank de samenwerking aan met de beide gemeenten in de strijd tegen eenzaamheid. Eenzaamheid is een probleem bij meer dan een miljoen mensen in Nederland. Wijksaam en ViaVieWelzijn dragen hun steentje bij namens de gemeente om dit initiatief tot een succes te maken. Ze willen hiermee het taboe op eenzaamheid doorbreken. De verschillende partijen richten zich dit jaar op de doelgroep van 75 jaar en ouder die weinig of niet uit huis komen en weinig sociale contacten hebben. Op verschillende locaties in Rijssen, Holten, Wierden en Enter zullen kleinschalige activiteiten worden georganiseerd waarbij mensen vrijblijvend kunnen aanschuiven. Hier worden nieuwe contacten gelegd en hopelijk bestaande contacten versterkt. Ook wordt men geinformeerd over bestaande maatschappelijke initiatieven om eenzaamheid te bestrijden.

Programma
De activiteiten zullen plaatsvinden op 21 november van dit jaar. De Rabobank en de gemeenten werken op dit moment hard aan het opzetten van een concreet programma voor die dag.