Afbeelding
Foto:

Overhein Tractoren:
vakmanschap en veelzijdigheid

NIJVERDAL - Johan Overhein is inmiddels een echte Nijverdaller geworden. In 1996 is hij gestart met zijn veelzijdige zaak in tractoren, tuinmachines, waterpompen en toebehoren, afrastering en nog veel meer. Overhein is gevestigd aan de Eversbergweg 42 in Nijverdal. Maar het verhaal begon eigenlijk al veel eerder...

In 1964 begon hij zijn zaak in Raalte en enkele jaren later, 1968, in Oudleusen. Johan komt oorspronkelijk uit Lindert bij Marienheem. Vanaf zijn twaalfde hielp hij mee op de boerderij; hier leerde hij echt van aanpakken. Inmiddels is Johan al weer 77 jaar jong; maar hij kan maar geen afscheid nemen van de winkel. Wel doet hij het tegenwoordig wat rustiger aan dan voorheen. Enkele jaren geleden heeft hij de voorraad bewust wat beperkt. Een deel ging over naar Veltman Machines in Marienheem. "Het werd mij allemaal een beetje te gek. Ik had een enorm grote voorraad en deed alles in mijn eentje. Ik heb veel op voorraad maar kan alles op gebied van machines voor de tuin bestellen."

Steun en toeverlaat
Johan Overhein staat er niet alleen voor; hij wordt bijgestaan door zijn vrouw Willy. Hij ontmoette haar 18 jaar geleden bij kapper Boerkamp aan de Mensinkweg. "Ze zat daar in de kappersstoel en ze had haar lichten van de auto aan laten staan." En zo was een toevallige ontmoeting een feit; met als mooie resultaat dat ze inmiddels al weer 10 jaar getrouwd zijn.

Drukke tijd
Het is een drukke tijd voor Johan en Willy Overhein maar stil zitten kunnen ze toch niet. Zo rond deze periode zijn veel mensen weer volop bezig met hun tuin en het buitenleven in de brede zin. Niet verrassend is er daarom momenteel veel vraag naar onder meer hogedrukreinigers, aftrasteringsmaterialen en zitmaaiers.

Vaderdag
Ook voor een passend geschenk voor vaderdag zijn er leuke suggesties te bedenken. Zo is er bij Overhein een leuke vaderdag-actie van 15 tot en met 22 juni. Alle tuinpompen zijn dan te koop met 10 procent korting. Overhein is gevestigd aan de Eversbergweg 42 in Nijverdal.