Afbeelding
Foto:

Veel toeschouwers en een intieme sfeer bij muziekspektakel 'Rijssen Zet De Toon'

RIJSSEN - Na anderhalf jaar vergaderen, netwerken, regelen en repeteren was het vrijdagavond 8 juni eindelijk zover. Om 20.00 uur ging in het volkspark Rijssen bij de muziekkoepel, onder goede weesomstandigheden, de tweede editie van het uitstekend georganiseerde Muziekspektakel 'Rijssen Zet De Toon' van start, waarbij uitvoerig stil werd gestaan bij de viering van 775 stadsrechten voor Rijssen.

Bijna alle 2200 zitplaatsen, waaronder de zitplaatsen op een speciaal opgebouwde tribune, waren bezet door een enthousiast publiek. Het thema van deze avond 'Een reis door de wereld', liep als een rode draad door het programma, met onder andere de liederen: Barcelona, New York New York en de Weense medley. Maar ook de Rijssense liederen ontbraken niet zoals: 'Ie kent Riessen Neet Wier', en Ons Riessen, Oalde leefde roest nit'en Kearls oet ne kleane stad'.

Staande ovatie als dank:
Alle medewerkers (sters) aan dit Rijssens muziekfestijn: het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van Jaap Kramer, Muziekvereniging Wilhelmina onder leiding van Wout Ligterink, Vocaal Ensemble De Twente Zangers onder leiding van Mathijs Kraan en de Rijssense Revue, lieten zich van de beste zijde zien, evenals de sopraan Karin Hertsenberg, de zanger Herman Beukers solist bariton Ard Kamphuis, en de solisten Jan Willem Baan en Gert-Jan Kamans van de Twente Zangers. En waar het Rijssens Mannenkoor optreed is ook pianovirtuoos Jan Lenselink te vinden. Aan deze intieme sfeer werd extra bijgedragen door de spelers(sters) van de Rijssense Revue die met hun schetsjes over: woarken boet',n Riesen', ''Op vakantie noar het boete'n laand' en de 'fietstaxie' spontaan de lachers op hun hand kregen. Aan het slot van de avond kregen de alle medewerkende aan dit spektakel een staande ovatie. -Dick Tukkers