Afbeelding
Foto:

Slotavond van Talent Int voor jongeren in het Parkgebouw

RIJSSEN - Woensdagavond 6 juni vond in de grote zaal van het Parkgebouw de slotavond plaats van het talentontwikkelingsprogramma Talent Ict plaats, bedoeld voor jongeren van pand 11. Bij het talentontwikkelingsprogramma zetten de talentcoaches hun passie, kennis en expertise in ten behoeve van deze jongeren en hun dynamische leefomgeving, zij activeren de jongeren op een positieve manier.

Een zevental jongeren van Pand 11 namen sinds eind 2017 deel aan dit talentontwikkelingsprogramma. De jongeren konden eerst een maand ''proeven'' aan de verschillende disciplines, zoals dance, rap, zang Street Art en kickboksen. Zij konden van daaruit een keus maken voor welke discipline zij wilden inzetten gedurende de rest van het seizoen. Iedere dinsdagavond namen de talentcoaches de jongeren mee in het traject en werden ze op zodanige wijze gecoacht dat iedere jongere zijn/haar eigen niveau, hun groei en ontwikkeling heeft laten zien.

Zenuwen:
Voor de jongeren was de afsluiting in het parkgebouw een hele belevenis. Alle deelnemers waren op van de zenuwen, maar ze deden het supergoed aldus specifiek jongerenwerker van Pand 11 Tom Vissers. De medewerkers van pand 11 waren dan ook heel trots op het getoonde resultaat. Er waren jongeren bij die aan het begin van het traject aangaven ''we gaan nooit op een podium staan'' en toch was er woensdagavond passie en enthousiasme tijdens het opvoeren van hun act. Jongeren die door allerlei gebeurtenissen in de privésfeer een levenspad hebben bewandeld vol hobbels en kuilen, maar woensdagavond hebben laten zien, dat ze zich goed voelden wanneer ze het er uit kunnen dansen of zingen. Jongeren die met de begeleiding van de talentcoaches een nummer hebben geschreven, gerapt en uit hebben gebracht, en nu met een heuse clip erbij duizenden views pakken op Youtube. Alle jongeren waren aan het eind van de avond trots op hun prestaties. Mooi ook hoe, ondanks dat iedereen wat anders deed, toch iedereen in verbinding kwam met elkaar te steunen. De organisatie van Pand 11 had er bewust voor gekozen om niet heel groots de publiciteit te zoeken met deze slotavond, maar om jongeren zelf de mensen uit te laten nodigen die voor hen belangrijk zijn, zo werd de afsluiting dan ook echt ''hun ding''! Burgemeester Arco Hofland gaf door zijn aanwezigheid belangstelling te tonen voor het werk van de stichting. -Dick Tukkers