Afbeelding
Foto:

Zorggilde Reggestreek demonstreert belevingspak

RIJSSEN - Tijdens het evenement 'Proeven van Vakmanschap' demonstreerde het Zorggilde Reggestreek een belevingspak inclusief bril in het centrum van Rijssen. Tijdens het dragen van dit pak en bril ervaart de drager van deze attributen hoe het is, als je een CVA (hersenbloeding) is overkomen.

Tijdens een demonstatie ter plaatse werd de voorzitter van de Kring Werkgevers Rijssen de heer Hans ter Steege door het aanwezige zorgpersoneel aangekleed met pak en bril, om deze ervaring met anderen te kunnen delen. Het pak en de bril zijn in leven geroepen om als Verzorgende te leren wat een zorgvragende meemaakt en ervaart!.

Zorggilde Reggestreek:
Zorggilde Reggestreek is een samenwerking tussen ROC van Twente, Hoornbeeck College, Carintreggeland, Baalderborg Groep, Carinova, SRVO, Siloah en de gemeente Rijssen-Holten. Met deze Zorggilde willen deze partijen het mogelijk maken om locaal vakmensen voor Zorg en Welzijn op te leiden en/ of bij te scholen. De opleiding wordt aangeboden als gevolg van een toenemende behoefte aan (zorg) professionals in de Reggestreek . Studenten zijn vanaf het begin verbonden met de locale gemeenschap en staan letterlijk en figuurlijk dichtbij de cliƫnt. Info@zorggilde-reggestreek.nl
-Dick Tukkers