Afbeelding
Foto:

Maak een wandeling tijdens zonnewende

NIJVERDAL - Beleef de zonnewende, de langste dag bij BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug Donderdag 21 juni, de langste dag van het jaar, ben je om 20.00 uur van harte welkom in het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer.

De Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer bieden die avond een gevarieerd programma aan rond de zonnewende. Bij aanvang van de avond vertelt de gids van Sterrenwacht Hellendoorn bezoekers in een beeldende presentatie alles over de zon, zonnevlammen en de zonnewende. Aansluitend vertelt de boswachter van Staatsbosbeheer iedereen leuke weetjes over het belang en invloed van zon(licht) in de natuur. Daarna volgt een bezoek aan de Sterrenwacht. Bij helder weer is er door de zonnekijker een prachtige kijk op de zon. Mocht de hemel bewolkt zijn is er altijd nog het planetarium waar nooit een wolkje aan de lucht is! Vervolgens gaat de groep naar buiten voor een kijkje bij de zonnewijzer en een wandeling van ongeveer 4km door het bos naar het uitzichtpunt. Bij helder weer kun je de zon in al haar pracht zien ondergaan.

De volgorde van het programma kan in verband met het weer veranderen. Kosten voor deelname zijn €12,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Deze kosten zijn inclusief een kop koffie of thee. Het programma eindigt om ongeveer 23.00 uur. Het beginpunt is het Buitencentrum De Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. Aanmelden voor de zonnewende wandeling kan via www.staatsbosbeheer.nl en vervolgens onder activiteiten en Salland.