Afbeelding
Foto: FOTORIJSSEN.nl

De Hoge Wal let op de kleintjes

Voor kinderen is winkelen niet altijd even leuk. Ze moeten de hele tijd wachten en mogen nergens aankomen, want 'Kijken doe je met je ogen en niet met je handen'. Soms lijkt de enige manier om met kinderen te winkelen chantage te zijn: 'Als je meegaat, dan mag jij ...'. Op 23 juni tijdens 'Rijssen let op de kleintjes' is hier geen sprake van. De rollen worden omgedraaid en kinderen zouden hun ouders bijna verplichten om te gaan winkelen, zodat zij zich kunnen uitleven op alle springkussen en zodat zij mee kunnen doen met alle andere manieren van vermaak in het centrum van Rijssen.

Tijdens 'Rijssen let op de kleintjes' zijn er tal van springkussens in het centrum van Rijssen, maar helaas niet in het overdekte winkelcentrum De Hoge Wal. De ruimte in het winkelcentrum is te beperkt om er een springkussen te plaatsen en daarbij ook de veiligheid van kinderen en het winkelend publiek te garanderen. Als er een springkussen had gepast in winkelcentrum De Hoge Wal, dan hadden de kinderen zo van buiten naar binnen kunnen springen. Toch hoeven kinderen zich geen moment te vervelen als hun ouders willen winkelen in het winkelcentrum. Zowel 's middags als in de avond worden kinderen vermaakt door de ballonartiest Gerrit Pelle en kan er gegrabbeld worden.

Ballonartiest
De professionele ballonartiest Gerrit Pelle is 's middags vanaf 14.00 uur aan het werk in De Hoge Wal. Hij gaat voor de kinderen de mooiste creaties maken van ballonnen. Een hond, een bloem of een stripfiguur kan allemaal gemaakt worden door Gerrit Pelle. Hij zorgt er niet alleen voor dat kinderen met open mond staan te kijken naar hoe van een eenvoudige ballon een kunstwerk wordt gemaakt, zeker ook de volwassenen zijn altijd onder de indruk van de geweldige creaties die hij maakt. Naast het maken van ballonfiguren zorgt Gerrit Pelle ook voor het vermaak van zijn publiek. Door een gezellig praatje met jong en oud en een grapje op zijn tijd is het op de beurt moeten wachten geen enkel probleem meer; het wachten wordt zelfs leuk! Met een brede glimlach zullen zowel kinderen als ouders weer verder winkelen.

Grabbelen
Ook vanaf 17.00 uur willen de kinderen nog graag even met papa of mama naar winkelcentrum De Hoge Wal. Alle winkeliers, die ook na 17.00 uur nog geopend zullen zijn, hebben een eigen grabbelton waar kinderen bij een aankoop iets uit mogen grabbelen. Voor kinderen is er niets leuker en spannender dan grabbelen in een grabbelton. Zelfs de jonge handelaars tijdens Koningsdag kennen de aantrekkingskracht van een grabbelton, want op menig kleedje is een zelfgemaakte grabbelton te vinden. Grabbelen is leuk, omdat er geheid een cadeautje uit die ton komt, maar wat het is, is altijd weer een verrassing. Er zijn natuurlijk flink veel cadeautjes voor de grabbeltonnen ingeslagen, maar het is wel op-is-op en ook mogen alleen kinderen jonger dan acht jaar oud eraan meedoen.

Altijd gezellig
Het overdekte winkelcentrum De Hoge Wal in hartje Rijssen is altijd al een gezellige en gemoedelijke plek om te winkelen. U vindt er alles van de dagelijkse boodschappen en kleding tot alles op het gebied van gezondheid en verzorging en versterking van de inwendige mens. Tijdens 'Rijssen let op de kleintjes' maken Gerrit Pelle, de grabbeltonnen en de achtergrondmuziek, die meer dan anders op kinderen is gericht, het nog gezelliger. Ook de individuele winkeliers hebben het nodige voor u in petto; menigeen heeft speciale acties waar u mogelijk alleen op zaterdag 23 juni van kunt profiteren. Komt u ook gezellig winkelen in winkelcentrum De Hoge Wal?

Afbeelding