Ook Rijssen moet een Roefeldag krijgen

RIJSSEN - Roefelen is een Vlaams woord en betekent ontdekken of snuffelen. Tijdens een Roefeldag kunnen kinderen van de basisschool een kijkje achter de schermen nemen bij bedrijven, winkels, instellingen en organisaties en daar waar mogelijk actief meehelpen.

Hierdoor maken ze al jong kennis met allerlei verschillende beroepen, (vrijwilligers-)werkzaamheden en verschillende activiteiten/hobby's door bij bedrijven te ervaren, te doen, te beleven en te ontdekken. Zo krijgen ze al inzicht in een mogelijke beroepskeuze later. In Holten is dit al zeer succesvol; bij de editie van dit jaar op 18 april namen 155 kinderen en 38 bedrijven deel.

Ook in Rijssen?
In Rijssen bestaat er (helaas) nog geen Roefeldag. Dat ziet ViaVie Welzijn en haar Roefelcomité terug bij de Roefeldag in Holten, waar met regelmaat ook aanmeldingen van kinderen uit Rijssen binnen komen. Na een oproep via enkele Rijssense basisscholen hebben zich 2 vrijwilligers gemeld die staan te trappelen om met de organisatie van een Roefeldag in Rijssen te gaan starten. "Ik heb zelf enkele jaren terug met mijn werkgever meegedaan als bedrijf aan de Roefeldag. Daar heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe leuk de kinderen het vinden om achter de schermen van een bedrijf te mogen kijken.", aldus Linda Baan uit Rijssen, één van de vrijwilligers die zich al heeft aangemeld. Het opzetten van een nieuwe Roefeldag in Rijssen is een flinke klus, maar met de ervaring vanuit ViaVie Welzijn, en ondersteuning van het Landelijke Roefelen, hoeft het wiel niet opnieuw uitgevonden te worden. Iedereen die geïnteresseerd is, kan vrijblijvend contact opnemen met Patricia van Erven van ViaVie Welzijn via vanerven@viaviewelzijn.nl of 0548 36 27 55. Kijk ook op: www.viaviewelzijn.nl/jeugd-jongeren.