Afbeelding
Foto:

Eerste officiële concert Koorschool Rijssen

RIJSSEN/HOLTEN – Het eerste officiële concert van het Koorschool Rijssen, onder leiding van dirigente Miriam Drost uit Veenendaal en artistiek leider Jan-Geert Heuvelman uit Rijssen, zal plaats vinden op zaterdag 7 juli. Aanvang 19.30 uur in de Dorpskerk in Holten.

De entree bedraagt 5 euro per persoon, kinderen hebben gratis toegang. Medewerking aan dit bijzondere optreden wordt verleend door het Kinderkoor ReZonanZ uit Veenendaal. Zowel de jongens als meisjes zullen fraaie liederen zingen, maar het hoogtepunt van de avond wordt de samenzang door alle deelnemers aan dit concert. Samen zingen zij onder andere Sound The Trumpet van H. Purcellen en Festive Alleliua van L. Williams. Op zaterdag 23 juli zal de Koorschool Rijssen ook haar medewerking verlenen aan een concert van het kinderkoor ReZonanZ in Veenendal.

Koorschool Rijssen
De Koorschool Rijssen is opgericht op 15 december 2016 door de Stichting Koorschool Rijssen en bestaat uit jongens- en meisjesklassen. Vanuit de opleiding ontstaan twee koren; het Rijssens Boys Choir en de Rijssense Girl Choristers. Het idee achter de koorschool is dat jongens en meisjes een gedegen muzikale opleiding krijgen. De opleiding omvat twee doelen: algemene muzikale vorming en het ontwikkelen van de stem. Uitgangspunt van de Koorschool Rijssen is een opleiding op hoog niveau zoals ook wordt aangetroffen bij de Engelse jongens- en meisjeskoren. Omdat de Stichting Koorschool Rijssen het hoogst haalbare niveau wil behalen is discipline en commitment van zowel deelnemers als ouders een vereiste. De opleiding op de koorschool duurt ongeveer twee jaar, waarbij het ultieme doel het zingen in het concertkoor is. Dit koor krijgt lessen van een zangpedagoog en repeteert daarnaast twee keer per week. Naast de opleidingskoren beschikt Koorschool Rijssen over de cimbalistenklas, een vooropleidingsklas bedoeld voor leerlingen van tussen de 6 en 8 jaar. Deze vooropleiding duurt een jaar. In dat jaar leren de leerlingen de basisvaardigheden die nodig zijn om goed te leren zingen en om samen met anderen met anderen muziek te maken.

Nieuwe leerlingen:
Het bestuur van de Stichting Koorschool Rijssen is op zoek naar nieuwe leden voor het komende cursusjaar. Iedereen die wil zingen op een hoog niveau kan zich voor deze opleiding aanmelden via info@Koorschoolrijssen.nl

Dick Tukkers