Afbeelding
Foto:

Geslaagde veteranendag

RIJSSEN - Afgelopen zaterdag werd in het Parkgebouw de lokale Veteranendag gehouden. Bestemd voor oudere en jongere veteranen die om wat voor redenen niet naar de Nationale Veteranendag gaan op 30 juni of beide bijeenkomsten willen bezoeken.

Roel Wolterink nam het programma door na een welkomstwoord. Hij dankte wethouder Bert Tijhof voor zijn aanwezigheid. Na de koffie verzamelden deelnemers zich bij de muziekkoepel voor het maken van een groepsfoto. Eén van de jongste en één van de oudste veteranen hesen een vlag halfstok, Willem Dijkstra en Erik Woudenberg. Met medewerking van de scouting Rijssen. Trompettist Jan Dannenberg speelde The Last Post. waarna er een minuut stilte in acht werd genomen voor de gesneuvelde en overleden vrienden. Vervolgens ging de nationale driekleur weer in top en werd er door de aanwezigen het Wilhelmus gezongen.

Herdenken
Terug in het Parkgebouw verwelkomde loco burgemeester Bert Tijhof de aanwezigen namens het gemeentebestuur. Hij brengt de groeten over van de afwezige burgemeester Arco Hofland die bij de vergadering van het Hanzeverband moest zijn: "Zowel met de nationale Veteranendag als bij onze lokale Veteranendag eren we de veteranen die zijn ingezet in dienst van vrede en veiligheid. Iedere veteraan heeft een bijdrage geleverd aan die veiligheid in de wereld. Kameraadschap en teamgeest zijn en waren belangrijker dan individuele prestaties. Jullie zijn hier bijeen met jullie eigen medailles, eigen herinneringen en eigen verhalen. Zoveel om te delen, zoveel om te koesteren en zoveel helden om trots op te zijn." Namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente spelde de locoburgemeesters een aantal aanwezigen een witte anjerspeld op als symbool van waardering. Vervolgens kreeg medecommissielid Herdenkingen Johan Nijeboer het woord met een kijkje achter de schermen tijdens de nationale dodenherdenking van 4 mei op de Dam in Amsterdam. Na het nuttigen van de door de gemeente aangeboden lunch bleef het gezelschap onder het genot van een hapje en een drankje daarna nog gezellig bijeen.

Dick Tukkers