Afbeelding
Foto:

"Geniet het leven" in Schildkerk en Ark

RIJSSEN – Sinds enkele jaren organiseert de Hervormde Gemeente van Rijssen periodiek laagdrempelige kerkdiensten onder de naam "Het elfde uur".

Aanvankelijk werden deze diensten uitsluitend in de Schildkerk gehouden, maar vanwege de grote toeloop is daar vorig jaar het kerkgebouw De Ark als tweede locatie aan toegevoegd. Zondag 8 juli is er weer zo'n kerkdienst van Het elfde uur, nu met een thema dat alles met de aanstaande zomervakantie te maken heeft.

Aansprekend thema
"Met deze diensten hopen we ook mensen te bereiken die niet -of niet meer- zo vaak in de kerk komen", vertelt een woordvoerder. "We kiezen een aansprekend thema, de predikant probeert daar een heldere boodschap van te maken, we zoeken naar goede muziek en toegankelijke liederen. Ook aan de kinderen wordt gedacht: ze hebben een actief aandeel in de dienst. Een mooi muzikaal intermezzo hoort er ook bij. We hopen op deze manier ook mensen te bereiken die misschien al wat weggegroeid waren van de kerk – en we roepen gemeenteleden op om eens een buur, een vriend of bekende mee te nemen". De diensten van zondag 8 juli hebben als thema "Geniet het leven!". In de Schildkerk is ds. J. van der Meijden de voorganger, in De Ark is dat ds. J. van het Goor. De dienst in De Ark begint om 10.45 uur, die in de Schildkerk om 11.00 uur.