Afbeelding
Foto:

Ruim 1.000 deelnemers bij Zwemvierdaagse Koerbelt

RIJSSEN - Een record aantal deelnemers kwam maandag naar de eerste dag van de Zwemvierdaagse Rijssen. Dit jaar was al weer de 42-ste editie van dit gezellige evenement.

Begunstigd door het fraaie zomerweer waren er ruim 1.000 deelnemers aanwezig om hun baantjes te trekken, bij een watertemperatuur van 24 graden en waarbij thermometer om 19.00 uur nog steeds een buitentemperatuur van 30 graden aangaf. De organisatie had deze week dan ook niets te klagen over zowel het aangename weer als het grote aantal zwemmers

Bijzondere deelnemer
Een bijzondere deelname was er voor de heer Erik Compagne die voor de 42-ste keer aan de Rijssense Zwemvierdaagse deelnam. De jongste deelnemers zwommen een afstand van 250 meter, de rest zwom 500 meter. Nadat ze hun baantjes hadden getrokken konden de deelnemers zich met allerlei activiteiten vermaken. Waaronder een optreden van de gymnastiekvereniging DOS, een zwem- en poloclinic, broekhangen, luchtbuksschieten en nog veel meer. Ook waren er onder andere pannenkoeken en loempia's en drinken te koop. De Vierdaagse wordt vrijdag 6 juli afgesloten met het spel 'Zeeslag'. De deelnemers namen bij dit spel zelf hun rubberbootjes mee.

Dick Tukkers