Afbeelding
Foto:

Geniet langer van uw tuinmeubelen met onderhoud

TWENTE - Heeft u mooi tuinmeubilair of een mooie loungeset aangeschaft, gooien de weersinvloeden roet in het eten. Verweerd hout door de hitte van de zon of een loungeset die zijn charme verliest door vervuiling. Hoe beschermt u uw tuinset nu goed en houdt u deze zo lang mogelijk mooi? U leest het deze week.

Verschillende soorten tuinmeubilair vragen om divers onderhoud. Hiermee houdt u uw tuinset mooi en kunt u er langer van genieten. Bij houten tuinmeubilair is onderhoud zeer belangrijk om te zorgen dat dit in een optimale conditie blijft. Regelmatig uw houten tuinset even schoonmaken met een sopje is belangrijk om te voorkomen dat mossen en algen zich gaan hechten aan het hout. Met een goede houtreiniger verwijdert u daarnaast diverse aanslag als mossen wanneer dit nodig is. Weersta de verleiding om uw houten tuinset te lijf te gaan met een hogedrukspuit, hiervan kan deze beschadigen. Om het hout tegen de weersinvloeden te beschermen is het aan te raden om dit minimaal twee keer per jaar in de olie te zetten. In de zomer is het wel nodig het hout minimaal elke twee maanden te oliƫn of te behandelen met een beschermer in verband met de invloeden van de zon.

Lekker Loungen
Tegenwoordig hebben veel mensen een loungeset in hun tuin. Deze sets zijn vaak gemaakt van aluminium of kunststof en zijn onderhoudsarm. Veel van deze loungesets voor in de tuin zijn gemaakt van kunststof vlechtwerk, ook wel wicker genoemd. Er zijn diverse middelen om dit materiaal te reinigen, maar eigenlijk zijn deze middeltjes helemaal niet nodig en komt u met een sopje al heel ver. Wilt u nou minder staan boenen elke keer, dan is het raadzaam om uw loungeset te beschermen. Dit kan door deze binnen te zetten wanneer hij niet wordt gebruikt. Maar wanneer u hier geen ruimte voor heeft of u geen zin heeft om telkens te sjouwen met meubilair, kunt u ook voor een beschermhoes kiezen. Een opbergbox is daarnaast ook een optie, daar kunt u ook gelijk de kussens in kwijt. Kies in dit geval wel voor een waterdichte variant. Met deze maatregelen houdt u uw tuinmeubilair mooi en kunt u optimaal genieten van de zomer in eigen tuin.

Afbeelding