Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

De Branding laat College van B en W nieuwe haring happen

RIJSSEN – Eigenaar Pieter Mourits van de Branding Visspeciaalzaak liet de wethouders de nieuwe haring goed smaken.

Tussen alle bekende haringparty's in den lande en in Twente door koos Pieter Mourits, die de Branding vorig jaar overnam, voor een haringpresentatie in deze vorm.

Maritiem
Als blijk van waardering voor het werk van het gemeentebestuur mochten de wethouders Ben Beens, Bert Tijhof en Jan Aanstoot als eerste de nieuwe haring proeven. Ook gemeentesecretaris Arie van Eck (uiterst rechts) mocht meeprofiteren van het maritieme smaakfestijn.

Nieuwe methode
Volgens Mourits is de haring dit jaar weer echt goed van smaak. "Vers van het mes en daarbij hanteren we ook nog een nieuwe methode waarbij de haring sneller hapklaar is en dat komt de smaak van de haring zeer ten goede."

Happerij
Burgemeester Arco Hofland en wethouder Roland Cornelissen waren wegens vakantie niet aanwezig bij de haringhapperij. Dat scheelde voor de andere bestuurders overigens weer enkele haringen, want ze lieten Mourits niet met een halfvolle schaal weer naar de Walstraat terugkeren.

Urk
Pieter Mourits nam samen met zijn vrouw Rineke Rutterkamp de bekende viszaak over van Hendrika en Dubbele Visser die er na 37 jaar een punt achter zetten. Mourits heeft de naam van de zaak iets aangepast. De winkel heet nu De Branding Visspeciaalzaak. De plaatsnaam Urk is uit de naam verdwenen omdat de nieuwe eigenaar niet van Urk komt, maar uit Nieuw-Beierland en niet uit Urk. Rineke Rutterkamp is overigens de dochter van Jan Rutterkamp die al sinds jaar en dag bij de Branding werkt.

Bijstand
De overgang naar de nieuwe eigenaars is soepel verlopen. Hendrika en Dubbele Visser verleenden aanvankelijk bijstand. Het echtpaar Mourits is echter snel ingewerkt en de uitgebreide klantenkring is intussen al helemaal gewend aan de nieuwe gezichten in de visspeciaalzaak.