Afbeelding
Foto:

Maïsdoolhof: Unieke beleving door de inwendige koe

HOLTEN/ESPELO – Kinderboerderij Dondertman heeft op vrijdag 13 juli opnieuw een leuk en uitdagend maïsdoolhof geopend. De twee voorgaande edities bleken dusdanig succesvol dat opnieuw besloten werd tot aanleg, compleet met een uitkijktoren.

Met een koe als patroon is gekozen voor een educatief tintje, want tijdens het dwalen door de maïs maakt de bezoeker een unieke tocht door het inwendige van de koe. Afhankelijk van weersomstandigheden is het tijdens de zomervakantie dagelijks toegankelijk tot 16:00 uur. Daarna gelden beperktere openingstijden. De entreeprijs van het doolhof is slechts 1,50 euro (vanaf 2 jaar).

Leerzaam
Het thema van het maïsdoolhof luidt 'Beleving door de koe'. Niet alleen het model van de koe is er in gerealiseerd, ook de weg die het voedsel door het inwendige van de koe aflegt. Er zijn gericht naar leeftijd drie leuke en leerzame speurtochten uitgezet. Eén voor de jongste speurneuzen en de twee andere voor oudere kinderen en volwassenen. De op te zoeken informatiebordjes bevatten leuke weetjes over de melkkoe, haar organen, de draagtijd van een kalf, de levensloop van kalf tot koe en natuurlijk de route die de melk van boerderij naar fabriek tot eindproduct in de supermarkt volgt. Kortom: een unieke belevenis die een duidelijk maar tegelijkertijd speels beeld schetst van het wel en wee rond de boer en zijn melkvee en ook inzicht geeft in het belang van melk met noodzakelijke voedingsstoffen voor de mens. Alle speurtochten zijn gratis verkrijgbaar bij de kassa. Bij inlevering van het formulier is er voor iedereen een leuke verrassing. De officiële ingang van het maïsdoolhof met eigen kassa ligt aan de Meester Bosweg. Geadviseerd wordt makkelijk schoeisel te dragen, zoals sportschoenen of laarzen.

Kinderfeestjes
Ook voor een kinderverjaardag is een avontuurlijke tocht door het Dondertman Maïsdoolhof mogelijk. Voor kinderen een geweldige uitdaging om zo snel mogelijk de juiste weg te vinden en om de speurtocht op te lossen. Inclusief een bezoek aan de kinderboerderij een leuk en leerzaam dagje uit!

Kinderboerderij Dondertman is tot en met eind oktober alle dagen te bezoeken tussen 10:00 uur en 17:00 uur. Meer informatie op www.kb-dondertman.nl of Facebook.