Afbeelding
Foto:

Lopen voor Stichting Hart van Nicaragua

RIJSSEN - Rijssenaar Dick Derksen loopt dit jaar voor de 19e keer de vierdaagse van Nijmegen en voor de vijfde keer wandelt hij weer 4 keer 40 kilometer voor de Stichting Hart van Nicaragua.

Dick is lid van de bouwploeg Rijssen van de Stichting Hart voor Nicaragua. Het is de bedoeling om Dick tijdens deze vierdaagse te sponsoren. Voor meer informatie over het sponsoren van Dick, zie de site: devierdaagsesponsorloop.nl en vul de naam Dick Derksen in en de rest wijst zich vanzelf. Sponsoren kan nog tot 15 augustus 2018.

Het goede doel
Met het aldus verkregen geld gaat de bouwploeg Rijssen, huisjes bouwen voor jongens en meisjes in de sloppenwijk Tipa-Tapa in Nicaragua. Nu leven en slapen ze samen in een vertrek, wat voor veel jongeren nare gevolgen oplevert waaronder aanranding, verkrachting en mishandeling. Door huisjes te bouwen kunnen we de jongens en meisjes een eigen vertrek geven, zodat ze beschermd en veilig kunnen leven en slapen. Ook het kinderwerk heeft onze aandacht. Voor de ruim 80 kinderen worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals het vertellen van bijbelverhalen, diverse spelletjes, en een uitstapje naar bijvoorbeeld een dierentuin met als afsluiting een gezamenlijke maaltijd. Voor dit project is geld nodig. We houden dan ook diverse activiteiten om het geld circa 40.000 euro binnen te krijgen. De kinderen in de sloppenwijk van Tipa-Tapa maak je er heel blij en gelukkig mee.
Dick Tukkers

,,