Buurtbus zoekt vrijwilligers

HELLENDOORN - De buurtbusvereniging Hellendoorn is op zoek naar meer vrijwilligers. De buurtbus vervult een belangrijke rol binnen de gemeente; onder meer om vanuit de kleine omliggende kernen aansluiting te krijgen op het grotere openbaar vervoer in Nijverdal.

De buurtbusvereniging verzorgt een drietal lijnen. Lijn 513 gaat van Nijverdal via Haarle naar Raalte. Lijn 594 gaat van Nijverdal naar Daarlerveen of Den Ham en lijn 597 gaat van Nijverdal via Hellendoorn naar Krönnenzommer. Dat de buurtbus in een behoefte voorziet blijkt wel uit de passagierscijfers; jaarlijks reizen zo'n 40.000 mensen met de buurtbus. De bussen rijden op doordeweekse dagen van 07.00 tot 19.00 uur en 594 en 597 ook op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Vrijwilligers gezocht
Om dit goed uit te kunnen voeren is de buurtbusvereniging op zoek naar meer vrijwilligers uit het gebied waar de buurtbus rijdt. Zij zijn onmisbaar voor deze dienst. Met name een leuke vacature voor 50-plussers die zo graag onder de mensen blijven én wat willen doen voor de gemeenschap. De buurtbus biedt geen salaris, maar wel dankbare reizigers aldus de oproep. NIeuwe chauffeurs moeten eerst een rijproef en een medische keuring afleggen. Bij geschiktheid wordt u ingewerkt door een ervaren chauffeur. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met secretaris Bert Roerink via 0546-69 72 73 of jhgroerink@hetnet.nl